NACIONALNI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE: I dalje se obolijeva, i dalje se umire, a ovo su nove dnevne brojke

Foto: Pongracic / CROPIX

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je danas kako je zabilježeno 18 novooboljelih koronavirusom te ih je sada ukupno 1832, preminule su 3 osobe sa značajnim komorbiditetom. Od njih 2 u Splitu – jedna žena (96), muškarac (55) te u KB Dubravi  ženska osoba od 78 godina. Na respiratoru je 27 bolesnika.

Hospitalizirano je 361 oboljelih, što je 11 manje u odnosu na jučer, oporavljeno je 374 koji su pušteni iz zdravstvenih ustanova, što je 15 više u odnosu na jučer. Kod kuće je oporavljen isti broj kao i jučer – 241 što ukupno čini 615 oporavljenih-

Ministar zdravstva Vili Beroš naglašava da s obzirom na ponašanje virusa u većem dijelu Europe moramo biti oprezni i dalje, ali i mudri. Nesmijemo dozvoliti da nas trenutno dobar rezultat pokoleba u poštivanju mjera. Dodao je i kako, da otpočetka nismo bili oprezni, sigurno ne bismo imali takve rezultate.

Naglasio je također da u skladu s upitima koje dobivaju u posljednje vrijeme od trudnica koje se boje da neće moći bez propusnica ići u rađaone i kod doktora,kaže da to nije upitno, bez obzira tko ih vozi.

Božinović je naveo kako će se mjera o ograničavanju društvenih okupljanja produljiti za 15 dana -do 4.5., kao i ona o mogućnosti graničnih prijelaza, što je na razini EU i vrijedit će do 18. svibnja.

Kao što smo naveli, od ponoći će se stanovništvo moći kretati unutar županija bez e-propusnica, a isto ne vrijedi i za međužupanijsko kretanje.


Komentari