NA ZRINJEVCU svečano obilježen MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA

Facebook

U četvrtak je na Zrinjevcu obilježen Međunarodni dan starijih osoba.

Za svečano otvorenje pobrinule su se mažoretkinje Doma za starije osobe Maksimir. U okviru obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba održan je Gerontološki tulum, manifestacija za sugrađane treće životne dobi, a što ju dvanaestu godinu organizira Grad Zagreb u suradnji sa zakladom Zajednički put.

Gradonačelnik Milan Bandić podružio se sa seniorima i dao im podršku.


“Predlažem da se od iduće godine ova manifestacija zove Tulum najmudrijih Zagrepčana jer su ovi ljudi izgradili ovaj grad i najzaslužniji su za njegovu dušu”, ponosno je istaknuo gradonačelnik i nastavio kako je Zagreb socijalno najosjetljiviji i najodgovorniji od svih 28 europskih metropola, koji u teško ekonomsko i gospodarsko vrijeme nije ukinuo nijednu socijalnu mjeru, a za takvo što, naglasio je, treba imati snagu i viziju.

12022543_872420422850098_5159754018075174737_o

Izuzev zabavnog programa, u izvedbi korisnika gerontoloških centara, a kojih je bilo preko 500, mnogobrojni posjetitelji mogli su na licu mjesta doznati više o uslugama i programima namijenjenih starijoj populaciji. Na štandovima je organizirano mnoštvo preventivno-zdravstvenih usluga, poput mjerenja tlaka i šećera, tlaka venske cirkulacije, statusa vitamina i minerala u tijelu, a dijelile su se i razne brošure s informacijama o starenju i starosti.

Komentari

loading...