NA VESELJE SVIH: Branimirova tržnica konačno će izgledati kako želimo, bit će i turistička atrakcija (FOTO)

Matija Habljak/Vecernji list

Nakon punih 80 godina, poznata zagrebačka Branimirova tržnica dobiva novi izgled. 

Izgled nove Branimirove tržnice u Holdingu će isprojektirati prema željama građana, trgovaca i turista koji tamo zalaze. Ukupno 550 ispitanika istraživanja izrazilo je želju da Branimirac bude moderan plac, na kojemu će se prodavati isključivo domaća hrana iz ekološkog uzgoja.

Iako još nema gotovog projekta, plan je da će tržnica imati podzemnu garažu, odvojeni i uređeni prostor za ugostiteljstvo i gastronomsku ponudu, a moguće je i da se za promet zatvori Kružićeva ulica koja razdvaja Trg kralja Petra Krešimira IV. 

Patrik Macek/PIXSELL Današnji izgled Branimirove tržnice ne ide na ponos nikome.
Patrik Macek/PIXSELL
Današnji izgled Branimirove tržnice ne ide na ponos nikome.

“Promet na Branimirovoj tržnici posljednjih je godina jako pao, pa je ona i ispala s ljestvice top tržnica prema broju zakupaca i nije na listi na kojoj su Dolac, Kvatrić, Trešnjevački plac, Jarun, Špansko i Gajnice,” rekao je za Večernji. hr Miroslav Pupić Bakrač, glasnogovornik Tržnica. Dodaje da postoje planovi za preuređenje tržnice i njezino brendiranje u tržnicu proizvoda sa sela, čime će ona zasigurno opet postati jedna od omiljenih.

Prvi grad koji će objediniti ponudu ekoloških proizvođača

“Tržnica bi se razlikovala od ostalih jer bi se nudili pretežito domaći, ekološki proizvodi, čime bi Zagreb postao prvi grad koji će objediniti ponudu malih, ekoloških proizvođača i uzgajivača te im osigurati idealno mjesto za plasman proizvoda,” navode iz upreve Zagrebačkog Holdinga. To bi zasigurno bila dobra promidžba za Branimirac, ali i za male proizvođače i uzgajivače.

Osim domaćim kupcima, nova tržnica bila bi atrakcija i turistima, od kojih je većina u istraživanju kazala da im to nedostaje u Zagrebu, piše Večernji.hr. 

>>>ZABILJEŽILI SMO VELIKU SVAĐU NA BRANIMIRCU ‘Politika se previše umiješala u cijelu ovu priču’ (VIDEO)


Komentari