Na Trgu Sv. Marka velik odaziv prosvjednika, spominju spodobe, sotoniziraju cijepljenje i poručuju da im žele uzeti djecu

Danas se na Markovom trgu u Zagrebu održava novi prosvjed protiv covid-potvrda i mjera.

Ovo je nastavak prosvjeda koji se od ovog tjedna održavaju diljem Hrvatske. Jučer se tako na Markovom trgu okupilo više stotina građana. Današnji prosvjed je, za razliku od ranijih, organiziran u ranijem terminu. Dosad su prosvjedi počinjali u 17:30, a današnji je zakazan za 15 sati, piše Index.

Posljednjih dana okupljalo se više stotina osoba. Danas se očekuje više ljudi, posebno s obzirom na to što je vikend.

Foto: PIXSELL

Od utorka su, podsjetimo, u svim javnim i državnim službama obavezne covid-potvrde, kako za zaposlenike tako i za ljude koji njihove usluge koriste.

Podsjećam sve učitelje, nastavnike i profesore u cijeloj Hrvatskoj ja sam Josip Tomičić, nastavnik sam u strukovnoj školi, po struci inženjer i vjeroučitelj, i htio bih reći što svi vi nosite u svojim mislima, ali vidio sam u školama, rijetki se usude govorit o tome. Postavljam neka pitanja: kada je to u našim školama održana sjednica na temu cijepljenja? Kod mene u školi nikada! Kad se to razgovaralo i gdje su prihvaćeni argumenti nastavnika koji se ne žele cijepiti. Kod mene u školi nikada.

Kada se u školu govorilo o štetnim učincima maski, razmaka i cjepiva? Nikad.

Do mene je jučer došla ravnateljica, ali na moje inzistiranje nije htjela razgovarati. Zahtijevala je da joj ne stvrama probleme ako u školu neće moći ući oni koji nisu cijepljeni. Pozivam sve prosvjetne djelatnike koji vide ovo, da postupimo suprotno od želja nelegalnog stožera. Napravimo probleme ravnateljima u školama jer mnogi ne žele razumjeti nikakav drugi jezik. Recimo svima ne želim šutjeti.

Cijepljenje mora biti dobrovoljna odluka, a ne prisila.

Pozdrav svima od grupe koja se zove Narodni otpor. Ali to smo i mi! Zajedno ćemo se ujediniti i nastupat ćemo zajedno ovih dana, rekao je uvodno Stipe Kutleša.

Molim vas nemojte se brinuti za naše zdravlje. Da je vama do našeg zdravlja poštivali biste logiku i razum i ne biste pljuvali po njima.

Svaki čovjek ne treba biti obrazovan niti pismen, dovoljno je da ima zdrav razum da shvati da je sve protuslovno što radite.

Kakvo je cjepivo zdravlje kad u državam s preko 90 posto cijepljenihi imate najviše bolesnih?

Uvodite testove koji su nepouzdani a služe kao kriterij za zatvaranje od utorka.

Oni nas uvjeravaju i lažu nam, ako hoćete bit zdravi ugasite televizore. Što je najgore. Ima puno najgorih stvari, a jedna je da studentima ne omogućavaju studiranje. pazite, necijepljeni studenti mole cijepljenje da se s njima druže da se zaraze. Cjepivo izbjegavaju mladi jer znaju da je gora od bolesti.

Nemojte slušati spodobe koje nam ne žele dobro. Otkazujmo im poslušnost, ali ne pojedinačno nego masovno!, poručio je Kutleša.

Studentica Filozofskog fakulteta: Sara Golub

Danas se nastavlja borba za naša temeljna i ustavna prava. S obzirom na to da se nije oglasila uprava Veterine, a dekan Filozofskog se nije službeno oglasio nastavljamo dalje.

Ovih dana se jasno vidi podjela na cijepljene i necijepljene. Nismo mi nikakvi antivakseri, niti osporavamo činjenicu da covid postoji, rekla je Golub. Mi smo samo mladi ljudi koji žele studirati i dati svoj maksimum i jednog dana doprinijeti svijetu. Ali u ovome trenutku to ne smijemo, dekan je rekao da prihvatimo našu sudbinu ili da se ispišemo s fakulteta.

Čovjek koji bi prvi trebao podržati ukidanje covid potvrda, čak ni stožer nije rekao da trebaju covid potvrde studentima.

Nećemo odustati, dosta je bilo prisile i terora, samo želimo studirati bili cijepljeni ili necijepljeni.

Žele procijepiti čovječanstvo, nećemo im to dati!

“Nadam se da ste svi istinoljubivi, hrabri i pametni, a oni nas drže za ovce. Neki su od samog početka govoroili da je cilj cijepljenje, onda smo mi bili teoretičari zavjere. Kad smo govorili da će biti prisila, onda su rekli da smo antivakseri.

Nikad nije bilo javnog sučeljavanja, argumenata, sve je išlo prema jednom ciiju: procijepiti čovječanstvo, nećemo im to dati”, govori Josipa Juričev Sudac.

Svi viču nećemo!

“Saznali smo najosnovnije iako su to skrivali, to nije cjepivo, ne želimo ga u svoj organizam niti u organizmu svoje djece.

Mi nećemo stati niti odustati, iako mislimo da ste nas skuhali kao žabu, ne niste.

Nastala je podjela na cijepljenje i necijepljenje. To je isforirana podjela, neki se neće dati varati vječno.

Ovo je trenutak kad ne treba previše govoriti, treba samo znati istinu i ustrajati”, rekla je.

“Mi smo slobodni ljudi, a iza ove ograde su neslobodni ljudi. Vlada i sabor se boje reći istinu i ne boje se reći laži. Jesmo li mi dužni poslušnost takvoj vlasti? Što ćemo im učiniti nećemo ih slušati. Nećemo slušati zakon koji kaže Božinović je rekao, Beroš je rekao, Markotić je rekla, ili bilo kakav drugi. Mi imamo četveročlanu bandu u Hrvatskoj. Ta banda je Beroš, Capak Markotić i na čelu je Božinović. Vrh te bande je Mao ce Plenković. Mi smo dužni ponovno uspostavit ustavno pravni poredak, rekao je odvjetnik Mate Knezović.

Na prosvjedu su se pjevale domoljubne pjesme od Marka Perkovića Thompsona, Mate Miše Kovača i drugih izvođača.

Zahtjevi

Ovo su tri zahtjeva prosvjednika:

1. Ukidanje covid-potvrda odmah u cijeloj RH

2. Donošenje zakona kojim se zabranjuje da se donese takav diskriminirajući zakon kao što je covid-potvrda

3. Dobro pročitajte točku jedan i dva


Komentari