Na školskim klupama osnovnoškolce čekaju besplatni udžbenici

Facebook/Milan Bandić

Čak tri tjedna prije početka nove školske godine, na školskim klupama osnovnoškolce čekaju besplatni udžbenici. Tako će unatoč neuspjelom rebalansu proračuna svoje besplatne knjige ipak dobiti 58.718 učenika i učenica osnovnih škola kojima je osnivač Grad Zagreb.

“Danas završava distribucija u 108 redovnih osnovnih škola, u četiri škole za učenike s teškoćama u razvoju, sedam privatnih škola te tri ustanove u sustavu socijalne skrbi”, poručili su iz Grada te napomenuli kako će srednjoškolci knjige na klupe dobiti 4. rujna, ove godine prvi put.

Naime, roditelji srednjoškolaca uštedjeti će i do 2000 kuna, koliko stoje gimnazijski paketi. Sveukupno je za besplatne udžbenike ove godine izdvojeno 81 milijun kuna, a prema najavama gradonačelnika Milana Bandića koji će i sam nazočiti završetku distribucije osnovnoškolskih knjiga u Osnovnoj školi Pavleka Miškine na Svetom Duhu, iduće će godine besplatne knjige dobiti i studenti. Kao i prošle godine, Grad je osigurao udžbenike i za 1400 učenica i učenika iz Gunje, Vrbanja i Drenovaca, mjesta koja su prošle godine poplavljena, piše Večernji list.


Komentari