Na sjednici DP-a prihvaćena Škorina ostavka, protiv njegove sestre pokrenut stegovni postupak, poručili: ‘Bit ćemo još snažniji’

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

U sjedištu Domovinskog pokreta održana je IV. redovna sjednica Predsjedništva Domovinskog pokreta. Uz prisutnost svih članova Predsjedništva usvojen je dnevni red kojeg je predložio zamjenik predsjednika Mario Radić.

Jednoglasno su usvojeni Poslovnik o radu Predsjedništva stranke i Pravilnik o članstvu u Domovinskom pokretu. Usvojen je i Pravilnik o ustrojstvu ustrojstvenih oblika DP-a, kao i Pravilnik o postupku provedbe unutarstranačkih izbora, što je neophodno za konsolidaciju i daljnje jačanje Domovinskog pokreta.

Foto: Domovinski pokret

Zaključno, Predsjedništvo je, kao najviše tijelo upravljanja Strankom između sjednica Domovinskog odbora, nakon provedene rasprave, u kojoj su sudjelovali svi članovi, jednoglasno prihvatilo neopozivu ostavku dosadašnjeg predsjednika stranke Miroslava Škore, kao i neopozivu ostavku glavnog tajnika Darija Žepine.

Zaključeno je kako je u ovom trenutku najvažnije očuvati stabilnost stranke te je konstatirano da jedinstvo Domovinskog pokreta ni u jednom trenutku, unatoč medijskim napisima o tzv. krizi, nije bilo ugroženo. Ključni stranački resursi u sljedećih 60 dana bit će usmjereni prema uspješnoj organizaciji Sabora DP-a i izboru novoga stranačkog vodstva.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Odluke koje je donijelo Predsjedništvo DP-a nužne su kako bi stranka u budućnosti bila još snažnija i kako bi se prekinuo trend netočnog izvještavanja o bilo kakvim sukobima ili “raskolu”, s obzirom na to da se tako nešto uopće nije dogodilo i da tranzicijsko vodstvo, nakon ostavke bivšeg predsjednika, ima potporu svih članova Predsjedništva. Miroslav Škoro ima dovoljno prostora za političko djelovanje u stranci i izvan nje, kao i u Hrvatskom saboru.

Predsjedništvo Domovinskog pokreta od strane Suda časti izvješteno je i o pokretanju stegovnog postupka protiv Vesne Vučemilović, zbog zlouporabe unutarstranačkog položaja i nanošenja štete ugledu stranke u javnosti. Ovim činom se nikoga ne izbacuje iz stranke, nego se, naprotiv, nudi prilika za konstruktivan rad, ne prejudicirajući odluku Suda časti, kao neovisnog tijela.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Domovinski pokret će u budućnosti biti još snažnija oporba. Jačanje stranke će se odvijati kroz formiranje novog stranačkog vodstva, uvijek spremnog za velike izazove, ali i privlačenje brojnih uglednih imena u Domovinski pokret.

Domovinski pokret i dalje će biti najčvršća karika i stožerna točka okupljanja svih relevantnih i nepotkupljivih nacionalnih, suverenističkih i konzervativnih snaga – na dobrobit Hrvatske.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL


Komentari