NA POMOLU NOVI MASOVNI PROSVJED: Hoće li Karamarko ponovo na ulice izvući more ljudi?

Novi prosvjed usmjeren je isključivo prema političarima prevenstveno prema potpredsjedniku Vlade i šefu HDZ-a, Tomislavu Karamarku, a onda i prema cijeloj Vladi.

Nakon što je 1. lipnja na zagrebačkom glavnom trgu, Trgu bana Jelačića, održan masovan prosvjed podrške kurikularnoj reformi na kojemu se skupilo oko 25 tisuća ljudi, organizira se novi masovni prosvjed. Iako je prvolipanjski prosvjed bio naznačen kao apolitični prosvjed, odnosno, više kao apel političarima da provedu kurikularnu reformu, novi prosvjed usmjeren je isključivo prema političarima prevenstveno prema potpredsjedniku Vlade i šefu HDZ-a, Tomislavu Karamarku, a onda i prema cijeloj Vladi. Organizacija prosvjeda, “Karamarko, odlazi!” se kao i u slučaju prvolipanjskog prosvjeda, odrađuje preko društvenih mreža, a na Facebooku je do sada dolazak potvrdilo oko tri tisuće ljudi, ali broj raste iz dana u dan.

Prosvjed u organizaciji Radničke fronte održat će se na Markovu trgu 15. lipnja 2016. od 18 sati do 19 i 30, odnosno, tri dana prije zakonski određenog datuma za izglasavanje povjerenja Tomislavu Karamarku kao članu Vlade.

PICMONKEY
PICMONKEY

Priopćenje Radničke fronte prenosimo u cijelosti

“Do 18. 6. mora se, prema zakonu, održati glasanje o povjerenju Tomislavu Karamarku kao članu Vlade. Većina javnosti misli da Karamarko treba otići s položaja jer je iz aviona očito da je riječ o plaćeniku MOL-a, koji je bio spreman, kako bi to rekao njegov uzor, za šačicu “Judinih škuda” do kraja prodati nacionalnu naftnu kompaniju. Osim toga, Karamarko je također i glavni motor Vlade koja nam je donijela neofašizaciju društva, udar na medije, privatizacijski val, potpuno urušavanje javnog zdravstva te fundamentalistički napad na obrazovanje. Vrijeme je da odstupi, kao i čitava Vlada.

Prosvjed se organizira neposredno prije vjerojatnog datuma glasanja u Saboru kao dio javnog pritiska na zastupnike da izglasaju micanje Tomislava Karamarka iz Vlade te time, najvjerojatnije, i rušenje ove ultranazadne i protunarodne vlasti. Ne smijemo dopustiti da se ovakva bitna tema prepusti samo političarima u Saboru – moramo izravno reći svoje mišljenje i stvoriti atmosferu u kojoj nikome, osim HDZ-ovim plaćenicima, neće pasti na pamet da takvog čovjeka ostavi u Vladi.

Recimo “NE” Karamarku, recimo “NE” Vladi, recimo ne štetnoj i nazadnoj politici Vlade

Prosvjed “Karamarko, odlazi!” organizira Radnička fronta, no otvoren je svima zainteresiranima koji se slažu s njegovom porukom. Svi sindikati, udruge, organizacije ili pojedinci koji žele pomoći u organiziranju ili misle da bi imali što reći na protestu – slobodno nam se javite radi dogovora”.

>>> RASKOL U HDZ-u! Bandić i Brkić protiv Karamarka, HDZ-ovci tvrde: ‘Novi izbori i – gotovi smo’

>>> PROSVJED OBILJEŽILA POLITIKA: Nobilo oštro kritizirao, građani transparentima provocirali Markićku


Komentari