Na početku prve faze relaksacije, Zagreb nema novooboljelih, ali opreza nikad dosta!

foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Na području Zagreba nema novih osoba pozitivnih na koronavirus, objavio je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba. Dosad je, prema tome, u Zagrebu potvrđeno ukupno 462 slučajeva, od čega je ozdravilo 286 osoba.

“Nemam posebno ništa reći, osim zahvaliti svima što smo zajedno. To je jamstvo da ćemo doći do kraja ove teške situacije. Hvala svima, posebno ljudima Civilne zaštite i vijećnicima gradskih četvrti pogođenih potresom. Obišao sam sve te ljude i kapa do poda.

Drugo zadovoljstvo je da imamo 14 retestiranih, ali nula pozitivnih za subotu i nedjelju”, rekao je gradonačelnik Bandić.

Zamolio je pritom Zagrepčane da se pridržavaju mjera u javnom prijevozu.

Rekao je i da je Imunološki zavod najveći prioritet. “Moramo ga staviti u funkciju”, kazao je.

Noćne linije prijevoza za sada još nisu puštene, čeka se odluka Nacionalnog zavoda civilne zaštite.

Gradonačelnik je nadodao također: “Iz dana u dan se mijenjaju podaci o oštećenim zgradama u Zagrebu. Tvrdim da ćemo do početka školske godine dovesti do toga da svi vrtići i škole funkcioniraju. Na dvije škole i dva vrtića imamo crvene naljepnice”, kazao je komentirajući situaciju u Zagrebu nakon potresa čemu dodaje da će neki učenici biti preraspodijeljeni u škole u kojima se može održati nastava. “U 97, 98 posto slučajeva će svi ići u svoje škole”, kazao je.


Komentari