NA OSAM LOKACIJA! Grad Zagreb pružat će stručnu pomoć kod prijave za obnovu oštećenih zgrada u potresu

Foto: Ana Korenić

Zakonom o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije i Prvim programom mjera obnove zgrada oštećenih potresom, propisani su postupci podnošenja zahtjeva za obnovu objekata kao i zahtjeva za novčanu pomoć.

Slijedom toga, iz Grada javljaju kako su s obzirom na složenost procedure kao i velikog broja priloga potrebnih za ostvarivanje prava, Grad Zagreb pružit će stručnu pomoć kod ispunjavanja obrazaca i sastavljanja prijava,  kao i kod prikupljanja dokumentacije.

Timovi sastavljeni od dva djelatnika iz ureda gradske uprave bit će raspoređeni na osam lokacija po gradskim četvrtima i to: Donji Grad, Maksimir, Gornja Dubrava, Podsljeme, Podsused – Vrapče, Brezovica i dvije lokacije u Sesvetama.

Službenici će pomoći pri samom ispunjavanju obrazaca, a organizirane su i osobe u uredima koje će se davati hitne informacije putem telefona službenicima na terenu kako bi što kvalitetnije pomogli građanima.

Dokumentacija koju će gradski uredi dostaviti strankama u mjesne odbore:

-Izvodi iz matice rođenih, vjenčanih, registra partnerstva
-Uvjerenja iz katastarskog ureda
-Preslike katastarskih planova
-Potvrde da je građevinska dozvola uništena ili nedostupna
-Izrada kopija građevinske dozvole ukoliko je izgubljena građevinska dozvola

Stručna pomoć pružat će se od ponedjeljka 18. siječnja, u periodu od 08.00 do 18.00 sati, i to ponedjeljkom, srijedom i petkom od 08.00 do 16.00 sati, a utorkom i četvrtkom od 10.00 do 18.00 sati.


Komentari