Na odlagalište JAKUŠEVAC DOLAZE STROJEVI VRIJEDNI 2,2 MILIJUNA

Facebook

Odlagalište otpada Prudinec-Jakuševac dobit će električnu cisternu i čistilicu za održavanje, strojeve će nabavit podružnica ZGOS.

Osnovna zadaća ove podružnice Holdinga je vođenje pogona i sanacije zagrebačkog odlagališta neopasnog otpada Prudinec u Jakuševcu, reciklaža otpada, odlaganje komunalnog i drugog otpada. Vrijednost investicije je 2,2 milijuna kuna bez PDV-a, od čega je ZGOS osigurao 1,32 milijuna kuna, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će sudjelovati s 40 posto, tj. 880.000 kuna.

“Vozila će se koristiti za održavanje odlagališta: čišćenje i pranje prometnica, polijevanje prometnica u svrhu smanjenja prašine na i oko odlagališta”, poručili su iz ZGOS-a za Večernji list.. Ta podružnica dosad nema nijedno vozilo na plin i struju, a ni sestrinska podružnica Čistoća nema u svom voznom parku vozila na električni pogon. 

Odlagalište Prudinec – Jakuševec nije samo obična ploha na koju gotovo milijunsko stanovništvo Grada ostavlja sve ono što smatra nepotrebnim i štetnim. Ono je i suvremen pogon u kome se reciklira građevinski otpad, proizvodi kompost i plin uz stalni nadzor podzemnih voda, zraka, otpada i životinjskog svijeta, stoji na stranicama Holdinga.


Komentari