NA NATJEČAJ ZA POSAO POSLALI PRAZAN TROŠKOVNIK!

Dragan Matic / CROPIX

U Hrvatskoj i Zagrebu opće je poznato da svakakvi rođaci i obitelj znaju dobivati državne ili lokalne poslove kako bi se na brzinu zaradila lova. No ovo je već pomalo smiješno.

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) srušila je 7. lipnja javni natječaj koji je Grad Zagreb raspisao za nabavu ‘opreme za sigurnost i privremene regulacije u cestovnom prometu’. Tražili su univerzalni držač znakova određenih karakteristika.

Na natječaj su stigle tri ponude, a pobijedila je tvrtka Pismorad d.o.o udružena sa Selekta Prima d.o.o. i Instel-promet d.o.o.

Sve bi to bilo ok da oni na natječaj nisu poslali praktički prazan troškovnik bez proizvoda i tehničkih karakteristika. Također, tvrtka Selekta Prima je u troškovniku ponudila proizvod čije dimenzije ne odgovaraju zahtjevima natječaja. Međutim, vrhunac priče dolazi u trenutku kad je Grad Zagreb izašao u susret ovom udruženju ponuditelja te tražio da odabrani ponuditelj Pismorad dopuni prazna polja.

To po zakonu nije dopušteno jer bi svi iskorištavali tu priliku, a iz troškovnika nije vidljivo što se nudi. Na kraju će Grad Zagreb ponovno raspisati natječaj, piše Direktno.hr.


Komentari