NA MJESTU JEDINSTVA, ŠOPING CENTAR! Zagrepčani smatraju da ima dovoljno šoping centara, a premalo tvornica, ali i bolnica!

Trgovački centar, ilustracija (Foto: Pixabay / jarmoluk)

Zagreb zapada počinje nalikovati na šoping meku, a posljednji u nizu trgovačkih centara otvorenih na potezu od Slavonske avenije do Jankomira otvoren je u kolovozu prošle godine, dok je samo godinu ranije, otvoren još jedan, potpuno novi.

Baš je danas najavljeno kako će se na Jankomiru otvoriti još jedan trgovački centar, a kako su nam pisali Zagrepčani u komentarima ispod članka, skeptični su s obzirom na recesiju, uvođenje eura, a spominju i “nadolazeću zimu”.

Foto: Pixabay / mediagoat

Trgovački centar na mjestu tvornice

Čitatelji se žale kako Zagrebu nedostaje vrtića i bolnica, a ne trgovačkih centara. Pa se tako u jednom komentaru čitateljica pita: “pored svih koji postoje, fakat nam fali. Kad će neka tvornica?! Ili vrtić”.

Jedna čitateljica se podsjetila i nadolazeće zime i rasta cijena energenata pa kaže: “stvarno nam je nasušno potreban takav centar. ‘Ko je još vidio da bi se izgradila kakva tvornica, vrtić, dom za starije. Hajde, makar ćemo se ić grijat zimi kad plina ne bude”.

Inače, na mjestu novog trgovačkog centra nekada se nalazila tvornica Jedinstvo koja je nekoć uglavnom proizvodila postrojenja i opremu za prehrambenu industriju.

Tvornica Jedinstvo na Jankomiru, foto: Hrvatska tehnička enciklopedija

Stoga, Zagrepčani se pitaju – “a da izgrade neku tvornicu”? i “kaj ne grade bolnice i tvornice, gdje bi mladi mogli delati”.

“Srušili tvornicu koja je nekada bila tu ali grade trgovački centar! Kome i čemu, ima ih ionako već dovoljno u tom dijelu grada”, stoji u jednom od komentara.

“Načičkali centara svih oblika i još jedan guraju, a tu je bila tvornica koja je umrla u privatizaciji, baš tuga”, napisao je jedan Zagrepčanin.

Drugi pak zaključuje, “opet ista priča, previše centara, premalo tvornica i poslova, a centri puni k’o čep”!


Komentari