NA METI IM BILA NOVČANA POŠILJKA HNB-a: Kako se planirala najbrutalnija pljačka godine u Zagrebu (FOTO)

Telegram.hr/Net.hr

Razbojnici su tajno snimani u stanu u kojem su dogovarali oružani prepad i rutu bijega, a jasno se razabire kako su u planu čak imali i korištenje vatrenog oružja.

Na optuženičku klupu prije dva dana sjeli su pljačkaši razbojničke grupe “Pink Panther”, predvođeni Dejanom Kostićem, koji su planirali orobiti novčanu pošiljku iz blindiranog vozila u Zagrebu. Premda ih je policija tajno snimala u dogovaranju oružanog napada, sva šestorica okrivljenih tvrde kako su nevini. Osim oružja kod njih su još pronađene odore specijalne policije, a to bi zasigurno bila jedna od najbrutalnijih oružanih pljački u Zagrebu, ali se na svu sreću nikada nije odvila. Pljačkašima je meta bila novčana pošiljka Hrvatske narodne banke, piše Net.hr.

Kako su planirali pljačku

Kako bi stvar bila bolja, razbojnici su tajno snimani u stanu u kojem su dogovarali oružani prepad i rutu bijega, a jasno se razabire kako su u planu čak imali i korištenje vatrenog oružja. Ekipa je prošle godine u lipnju doslovce sjedila u stanu u Sigetu i čekala zeleno svjetlo za akciju, a u to vrijeme izviđali su teren i ukrali dva automobila koja su kanili koristiti u pljački. No, svi su njihovi planovi uhvaćeni kamerama istražitelja koji su postavili “bubice” po unajmljenom stanu, a između ostalog postavili su i jednu u televizoru u dnevnom boravku odakle se najviše i govorilo o pljački.

Na tim snimkama vidi se kako pregledavaju oružje i isprobavaju odore specijalne policije koje su planirali odjenuti kako bi se sakrili od ljudi i policije.

Telegram.hr/Net.hr
Telegram.hr/Net.hr

Interpol im dojavio da se sprema akcija

Hrvatska policija dobila je dojavu o dolasku razbojnika još krajem svibnja prošle godine, a informacija im je stigla od Interpola koji “Pink Pantherovce” ima na oku cijelo vrijeme. Kako je jedan od pripadnika Kostićeve bande bio povezan s njima, strane policije doznale su za prepad što se spremao u Hrvatskoj. Sve što je domaća policija morala napraviti jest locirati Kostića i postaviti “bubice” u stan, što su i uspjeli.

“Kostić je od mene u nekoliko navrata iznajmio stan. Uredno sam to svaki puta i prijavio policiji. Kada me policija treći put kontaktirala zbog Kostića sve mi je postalo malo čudno. No u to vrijeme bio je ubijen Klica pa sam sve povezivao s tim. Na kraju su mi rekli da su osobe koje se nalaze u mom stanu pod mjerama tajnog praćenja”, kazao se na sudu Darko Butorović, vlasnik stana kojem je Kostić objasnio da će neki njegovi radnici boraviti kod njega, te mu poslao i preslike njihovih putovnica.

Telegram.hr/Net.hr
Telegram.hr/Net.hr

“Već kod prvog kontakta s Kostićem dao sam mu do znanja da ja radim u državnom odvjetništvu, a supruga u policiji, te da želim da sve bude u redu”, kazao je svjedok.


Komentari