NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU! Turistička zajednica Grada Zagreba osvojila prvo mjesto zbog svoje internetske stranice posvećene sportu

Foto: TZGZ, J. Duval

Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) osvojila je prvo mjesto za svoje internetske stranice posvećene sportu: sport.infozagreb.hr  na nedavno održanom 10. međunarodnom festivalu WorldMediaFestivals | Tourism & Travel Media Awards u Njemačkoj.

Festival ocjenjuje i nagrađuje izvanredna medijska rješenja posvećena turizmu i putovanjima na međunarodnoj razini, uključujući audiovizualne, tiskane i online produkcije s naglaskom na učinkovitost obraćanja određenoj ciljnoj skupini.

Na festivalu je sudjelovalo 198 sudionika iz 18 zemalja, a nagrade se dodjeljuju u kategorijama za filmsku, televizijsku, internetsku i tiskanu produkciju. Internetske, mikro i mobilne stranice ulaze isključivo u konkurenciju za nagradu Intermedia – globe Silver, a popis nagrađenih objavljen je OVDJE.

Foto: TZGZ, J. Duval

Ovom prilikom Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ, je izjavila: „Svaka od nagrada poseban je poticaj našem radu i sretni smo kada i međunarodna struka, ali i publika prepoznaju isti. Ovim putem bih posebno zahvalila g. Zlatku Mateši i Hrvatskom olimpijskom odboru, gospođi Sandri Čorak te g. Velimiru Cindriću što su nam pomogli oko izrade naših sportskih stranica.

Zagreb se u više navrata pokazao i dokazao kao vrhunski domaćin brojnim domaćim i međunarodnim sportskim natjecanjima, uključujući i razna svjetska prvenstva te svjetske kupove. Isto tako, naš grad nudi sjajne prostore na otvorenom i zatvorenom za profesionalno, amatersko i rekreativno bavljenje sportom, kao i za sportske pripreme stranih i domaćih natjecatelja.

Foto. TZGZ, J. Duval

S obzirom na sve veći značaj našeg grada kao suvremenog sportskog središta te potrebu daljnjeg pozicioniranja Zagreba u segmentu sportskog turizma, stranice obuhvaćaju pregled aktualnih sportskih događanja, popis sportskih i rekreacijskih objekata i dvorana, prijedlog aktivnosti te povijesni osvrt na bogatu zagrebačku i hrvatsku sportsku povijest.“

Podsjećamo, TZGZ je sportske stranice objavila prošle godine za vrijeme održavanja Olimpijskih igara, a dostupne su na ukupno šest jezika – engleski, francuski, njemački, španjolski, talijanski i, naravno, hrvatski. Navigacija je osmišljena po kategorijama po kojima se može brzo i jednostavno pretraživat, a za potrebe promocije našeg grada kao idealne sportske destinacije izrađen je i prigodni film koji je dostupan na web stranicama: https://sport.infozagreb.hr/, kao i na službenom YouTube kanalu.


Komentari