NA MEDICINSKU SESTRU S GOLJAKA ŽALILI SE I KOLEGE: Podnesena i jedna prijava, ali ništa se nije dogodilo

Robert Anic/PIXSELL

Protiv nje je navodno već podignuta prijava za koju postoji i pisani trag, a podnijela ju je njezina kolegica baš zbog njezina ponašanja, no, ništa se nije poduzelo.

Djelatnica koju se sumnjiči za zlostavljanje djece u Specijalnoj bolnici za djecu s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama, od jučer je na godišnjem odmoru, to jest, doma je i čeka ishod istrage o događaju koji je cijelu Hrvatsku digao na noge. Prema svjedočanstvu Dijane Sajko, baš se ovu djelatnicu tereti za zlostavljanje djece, a kako doznaje Jutarnji bolnica i osoblje su već otprije znali za njezino ponašanje. Protiv nje je navodno već podignuta prijava za koju postoji i pisani trag, a podnijela ju je njezina kolegica baš zbog njezina ponašanja, no, ništa se nije poduzelo.

“Ne znam što bih vam rekla. Neću vam ništa reći” promrmljala je tihim glasom na telefon medicinska sestra I. B, piše Jutarnji.

Javila se još jedna majka

Čini se kako je priča Dijane Sajko o zlostavljanju djece u Specijalnoj bolnici za djecu s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama na zagrebačkom Goljaku, bila samo jedna u nizu. Niti dva dana nakon što je Sajko izašla u medije su pričom, javila se nova majka koja ima novu priču zlostavljanja, to jest grubog ponašanja prema pacijentima (djecom) na Goljaku.

Dragana Martinović prisjetila se vrlo grubog ponašanja medicinskog osoblja na Goljaku. “U jednom trenutku je taj mali stavio rukicu u tanjur s hranom, a taj mu je medicinski brat uhvatio ruku, jako i udario njome o stol, ali, baš ono muški. Kroz vrata sam čula kada je viknuo na njega: Jesam li ti rekao ne ruku u tanjur”, ispričala je majka čiji je danas petogodišnji sin svojedobno proveo godinu i pol dana na Goljaku.

Ispričala je i kako su ondje zamalo i njezino dijete napravili invalidom, a najodgovornijom smatra glavnu sestru koja joj, kaže, uopće nije javila da joj je dijete na Srebrnjaku i da su mu doživotno uveli pumpicu.

Pravobraniteljica zgrožena

Cijelu stvar komentirala je pravobraniteljica za osobe s invalitidetom. “Osuđujemo svako nasilje naročito kada govorimo o djeci s teškoćama u razvoju i o instituaciji koja je dužna o njima skrbiti. Istovremeno očekujemo da su ti zaposlenici, koji su najveći stručnjaci -zapravo pozvani raditi u najboljem interesu ove djece”, kazala je pravobraniteljcia Slonjšak, a rekla je i kako ne zna kada će se stvar riješiti, ali da očekuje pomake u roku od osam dana.

Spomenimo kako policija već provodi istragu na Goljaku, a Ministarstvo zdravlja zatražilo je hitno očitovanje bolnice na temelju kojeg će odlučiti o daljnjim koracima.

“Postupanje u navedenom slučaju te moguće sankcioniranje djelatnika u ovlasti je ravnateljice zdravstvene ustanove i mjerodavne komore, a ako se utvrdi da je riječ o mogućem zlostavljanju djece, čak i Ministarstva unutarnjih poslova”, priopćeno je iz ministarstva.

>>> JOŠ JEDNA MAJKA PROGOVORILA O SLUČAJU GOLJAK: ‘Dijete su mi zamalo napravili invalidom’!


Komentari