Na Lučkom kolona od tri kilometra u smjeru Zagreba

Marko Prpic/PIXSELL

Zbog pojačanog prometa na autocesti A1 pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko tri kilometra, a u smjeru Karlovca oko jedan kilometar, izvijestio je u nedjelju popodne Hrvatski autoklub (HAK).

Pred graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u smjeru Slovenije vozi se u koloni od oko četiri kilometra, koja se dijelom proteže na Istarski ipsilon (A9).

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru graničnog prijelaza Macelj (Slovenija) kolona je oko dva kilometra, a povremeno se zatvara tunel Frukov Krč.

Pojačan je promet na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, duž obale, autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, Jadranskoj i Ličkoj magistrali, Krčkom mostu, na prilazima turističkim središtima na obali u trajektnim lukama i pristaništima te na graničnim prijelazima.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u priobalju i Istri danas je do 23 sata. Zabrana nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1 (dijelom Lička magistrala).

Zbog radova vozi se jednom stranom, dvosmjerno, na autocestama:

– A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Babina Greda;

– A4 Goričan-Zagreb između čvorova Breznički Hum i Komin (od 59.+250 do 65. +070 km)

Do 1. kolovoza zbog miniranja zatvara se cesta kod graničnog prijelaza Gornji Brgat tri puta tjedno u vremenu od 13 do 18 sati, u trajanju po 20 minuta.

Od 7.srpnja trajekt na liniji Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali ukrcaj vozila vršit će u pristaništu Soline umjesto u luci Seget Donji.

Trajekti i ostali katamarani plove prema plovidbenom redu.

Autor: Hina


Komentari