NA JARUNU DANAS PRAVI SPEKTAKL: Vojska je pripremila hrpu sadržaja, evo što će javnost moći vidjeti!

Ilustracija: Foto: Sandra Simunovic / CROPIX

Ove nedjelje će se u Zagrebu obilježiti Dan Hrvatske vojske, Dan Hrvatske kopnene vojske i 32. obljetnica ustrojavanja Hrvatske vojske.

(VIDEO) VOJNICI U CENTRU ZAGREBA: Šokirali su Zagrepčane, otkriveno o čemu je riječ!

Obilježavanje će započeti u 9:30 na Gradskom groblju Mirogoj  polaganjem vijenaca ispred spomenika ”Glas hrvatske žrtve – Zid boli”, zatim kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, a onda na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te na Zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju, objavio je detaljni program MORH.

Državni vrh položit će vijenac kod spomen-ploče na mjestu prve smotre postrojbi Zbora narodne garde 28. svibnja 1991., u 10:30  na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici.

Zatim će se u 11 sati u Ministarstvu obrane održati svečana akademija. Prisustvovat će predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar obrane Mario Banožić uz ostale ministre u Vladi, načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj sa suradnicima te drugi visoki državni i vojni dužnosnici. Uručit će se odlikovanja, medalje, promaknuća, pohvale i nagrade pripadnicima Hrvatske vojske i prijelazni pehar i nagrade pobjednicima natjecanja ”Memorijal Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2023.”

Svečano misno slavlje u 14 sati u Crkvi Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu predvodit će vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, a nakon mise planirano je polaganje vijenca ispred spomen obilježja crkve.

Program na Jarunu

A od 10 do 20 sati na Jarunu održat će se pravi spektatkl. Tamo će se održati taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme Hrvatske vojske te pokazne vježbe pripadnika Hrvatske vojske, prelet aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MiG-21 i letački program akrobatske skupine ”Krila Oluje”.

U 19 sati predviđen je i koncert Jazz orkestra Hrvatske vojske.


Komentari