NA CVJETNOM TRGU: Obilježen Dan Mimoza i Nacionalni dan borbe protiv raka maternice

Ilustracija

Podizanje svijesti o prevenciji HPV infekcije i raka vrata maternice.

Već tradicionalno, na Cvjetnom trgu po deseti put je obilježen Dan mimoza i Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice što ga organizira Grad Zagreb, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Hrvatska liga protiv raka u suradnji s Centrom za zdravlje mladih grada Zagreba –Dom zdravlja Zagreb Istok i udrugom Zdravka, a sve s ciljem podizanja svijesti o prevenciji HPV infekcije i raka vrata maternice.

>>>ŽENE, ČUVAJTE SVOJE ZDRAVLJE! 10. Dan mimoza i Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice

Kupnjom i prodajom mimoza podršku akciji dao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naglasivši kako je podatak da svaki dan jedna žena oboli, a svaki treći dan jedna žena umre od raka vrata maternice upozorenje da treba ulagati u preveniranje bolesti.


“Pozivam sve žene, ne samo u Zagrebu već u cijeloj Hrvatskoj, da razmišljaju o svome zdravlju i redovito odlaze na preglede kako bi prevenirale bolest”, kazao je gradonačelnik.

Dobrovoljnim prilogom za mimoze građani su pomogli udruzi žena oboljelih od raka Sv. Juraj te su imali priliku razgovarati s brojnim stručnjacima i informirati se o raku vrata maternice i o važnosti redovitih ginekoloških pregleda.

Ova javnozdravstvena akcija se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Vlade RH te pod počasnim pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba.

>>>RAK MATERNICE: Spriječite bolest i otkrijte ju na vrijeme

Komentari