NA CVJETNOM OSVANULA CRNA PLOČA Popisana imena svih Horvatinčićevih žrtava (FOTO)

Imena žrtava u nesrećama koje je izazvao Tomislav Horvatinčić izvješena su jučer na tabli na Cvjetnom trgu, preko puta njegovog shopping centra Cvjetni.

Na crnoj tabli bila su imena četvero nesretnih ljudi: Mande Vučković, Nade Petrović, Francesca Salpietra i Marielde Patella.

cvjetni_ploca

Manda Vučković je pješakinja koja je pregažena 1980. godine, a u istoj nesreći teško je ozlijeđena njezina kćer Slavica Nosek. Horvatinčić je pobjegao s mjesta nesreće, tvrdeći na sudu da mu je netko prijetio i da se boji krvi, piše metro-portal.hr. Devet godina kasnije Horvatinčić je skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula Nada Petrović za što je dobio kaznenu prijavu. Nije moguće doći do podataka kako je taj slučaj završio.

Posljednje dvoje su Talijani koje je Horvatinčić pregazio gliserom 16. rujna kod Primoštena.

Podsjetimo, Tomislav Horvatinčić proglašen je krivim za izazivanje pomorske nesreće u kojoj su 16. kolovoza 2011. godine kod Primoštena u naletu njegova 15-metarskog glisera Santa Marina na 12-metarsku jedrilicu Santa Pacienca poginuli talijanski nautičari Marinella Patella Salpietro (61) i Francesco Salpietro (63). Horvatinčić je dobio godinu i osam mjeseci zatvora uvjetno na tri godine. Mora platiti 167.365 kuna sudskih troškova, piše 24 sata.

Komentari