MZOS PRESUDIO: Vlatko Previšić od 3. listopada više ne može obnašati dužnost dekana FFZg-a

FOTO: vijesti.rtl.hr

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta očitovalo se na zahtjev zagrebačkog rektora Damira Borasa vezano uz ugovor o radu dekana Filozofskog fakulteta Vlatka Previšića.

Među ostalim navodi se kako ne postoji pravna osnova postupanja prema kojem bi se prof. dr. Vlatku Previšiću nastavio radni odnos nakon isteka akademske godine 2015/2016., u kojoj on navršava 70 godina života.

I članovi Studentskog zbora s Filozofskog fakulteta, koje je Senat Sveučilišta raspustio, kažu da su se prošlih dana konzultirali s pravnicima.

“Rečeno nam je da je teško naći interpretaciju zakona po kojoj bi dekan mogao ostati na svojoj poziciji nakon 1. listopada, ako se zakon želi poštivati”, kazao je predsjednik raspuštenog Studentskog zbora Mislav Žitko. Iako su počela nagađanja da bi dekan Previšić, pritisnut sa svih strana zahtjevima da ode, u posljednjem trenutku mogao podnijeti ostavku, Žitko u to ne vjeruje, prenosi vecernji.hr.

>>>PLENUM FFZG-a PRED ZAKLJUČANIM VRATIMA: Traže ostavku dekana i rektora ili slijedi blokada fakulteta (VIDEO)

>>>SUSPENDIRAN STUDENTSKI ZBOR FFZG-a: Postupak izbora nije proveden na način propisan Zakonom i Pravilnikom fakulteta

To znači, prema očitovanju Ministarstva i ministra znanosti, obrazovanja i sporta Predraga Šustara, dekan prestaje obnašati dužnost s početkom nove akademske godine 3. listopada. U priopćenju se rektora Borasa moli da u okviru sveučilišne autonomije osigura nesmetano funkcioniranje upravljanja Filozofskim fakultetom, a posebice redovito obavljanje nastave, javlja HRT.

>>>KOMENTIRALI SITUACIJU NA FILOZOFSKOM: Rektor Boras ‘ulovljen’ u nezgodnom trenutku, a oglasio se i Previšić (FOTO)


Komentari