Muzička akademija u raspadu? Arhitekt o kvarovima: ‘A čujte, pokvari se i auto’

Facebook

Muzička akademija posljednjih tjedana ima problema zbog puknuća cijevi, no prema tvrdnja profesora i studenata to je samo jedan u nizu problema koji se u ovom novosagrađenom objektu zasigurno ni bi trebali pojavljivati, piše Telegram.

Problema je puno: od vode koja kapa pa se mora skupljati kantama i krpama, zidova vlažnih garaža koji se ljušte, betona na terasi koji ima nešto kao rascjep, klime koja ljeti ponekad grije, a zimi ponekad hladi, do klavira koji se moraju tjedno uštimavati zbog odstupanja senzora topline.

Dok izvođač radova nije htio komentirati situaciju jer je s Akademijom na sudu, arhitekt ne vidi neki ozbiljan problem u tome te smatra da se javnost uzbuđuje zbog tri fleke.

“A čujte, pokvari se i auto, a ova je kuća stroj”, kaže Milan Šosterič, arhitekt ove zgrade.

Voda stvara najveće probleme, ali postoje i mnogi drugi

Jedna od studentica otkrila je za Telegram kako je zbog vode koja curi u ventilaciju i električne instalacije nedavno čitavi treći kat ostao bez struje na tjedan dana, a zahode na tom katu nisu mogli koristiti tri tjedna.

Problem je i koncertna dvorana Blagoje Bersa koja je prema tvrdnjama jednog od profesora s akademije potpuno nefunkcionalna jer su od nje željeli napraviti u isto vrijeme i tonski studio.

“Zbog toga je smanjena akustika što ne odgovara muzičarima, pogotovo onima koji se bave klasičnom glazbom”, objasnio je profesor koji je, poput studentice, želio ostati anoniman.

Isto je potvrdio i drugi izvor koji je dodao da su mnogi muzičari zbog tih problema otkazali koncerte.

U problemu su navodno i nedavno ugrađene orgulje u dvorani vrijedne šest i pol milijuna kuna jer se s jedne strane griju, a s druge su hladni zidovi, kao i liftovi koji se prema tvrdnjama Telegramovih sugovornika svako malo pokvare.


Komentari