Muzej za umjetnost i obrt otvara svoja vrata: Obećali su besplatan ulaz za dio posjetitelja

Muzej za umjetnost i obrt

Obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti pridružio se i Muzej za umjetnost i obrt  inicijativom pod nazivom Biciklirajmo do MUO!. Tom prigodom svi koji u tjednu mobilnosti od 17. do 22. rujna dođu biciklom do Muzeja i fotografiraju se ispred ostvarit će pravo na besplatan ulaz u Muzej. Djelatnici Muzeja za umjetnost i obrt dolaskom na posao biciklima, vlastitim su primjerom ukazali, te ujedno pozvali, na korištenje alternativnih oblika prijevoza.

Također, u čast svim biciklistima, u atriju Muzeja ekskluzivno će biti izloženo nekoliko vrijednih muzejskih predmeta. Atraktivan Velociped star oko 140 godina s jednim velikim, a drugim minijaturnim kotačićem uz kojeg će se posjetitelji moći fotografirati. Biti će izložena i ženska odjeća za sport iz razdoblja secesije.

Muzej za umjetnost i obrt

„Muzej za umjetnost i obrt uvijek je podržavao inicijative koje promiču društvenu odgovornost, te sudjelovao u njima. Ponosni što smo u Europskom tjednu mobilnosti  naglasak stavili upravo na biciklizam, danas, možemo reći, jedan od najpopularnijih vidova održive urbane mobilnosti. Tim više što brojni muzejski djelatnici tradicionalno koriste alternativne oblike prijevoza među kojima je bicikl najomiljeniji“, istaknuo je ravnatelj Miroslav Gašparović. 

Posljednji dan Europskog tjedna mobilnosti, u nedjelju 22. rujna kada se obilježava Dan bez automobila, Muzej daruje besplatan ulaz svim posjetiteljima.


Komentari