Muškarac koji je na pješačkom prijelazu usmrtio djevojčicu ostaje na slobodi

Foto: PUZ

David K. (33), muškarac koji je nepažljivom vožnjom u zagrebačkom Blatu usmrtio sedmogodišnju djevojčicu, ostaje na slobodi, objavio je u nedjelju Jutarnji list.

Iako je tužiteljstvo zatražilo pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, obrazlažući to teškim okolnostima počinjenja, sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici to je odbio pa je David K. pušten da se brani sa slobode uz mjere opreza i javljanje jednom mjesečno u policijsku postaju, a oduzeta mu je i vozačka dozvola.

“Izrazio je sućut obitelji, a nije bio u stanju govoriti o dinamici nesreće jer je i sam duboko potresen. Riječ je o tragičnoj nesreći koja se dogodila zbog nepažnje, a to svojom optužbom tvrde i tužitelji jer mu inkriminiraju nesreću iz nehaja. Dakle, nije bila riječ o ekstremnoj bezobzirnosti” rekao je za Jutarnji odvjetnik Rafael Krešić.

Dnevnik neslužbeno doznaje kako, premda je policija objavila da je vozač u urinu nakon nesreće imao 0,34 g/ kg alkohola, vađenjem krvi nije utvrđen alkohol, odnosno koncentracija je bila 0,0 promila.

David K. je djevojčicu udario svojim BMW-om oko 21 sat u četvrtak na pješačkom prijelazu koji je prelazila sa svojom sestrom blizankom i ocem. Kazneno će odgovarati za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, a u slučaju da mu se sudskim putem dokaže krivnja, prijeti mu od jedne do osam godina zatvora. Dosad nije prijavljivan prekršajno ni kazneno.


Komentari