Muškarac kojeg je Zagrepčanka spasila iz tonućeg auta opisao cijeli događaj: ‘Skočila je bez razmišljanja!’

Foto: Facebook

Muškarac kojeg je sinoć iz tonućeg auta u podvožnjaku na Miramarskoj spasila Zagrepčanka opisao je cijeli događaj.

Podsjetimo, kako smo ranije pisali, Mirna Mrčela je vidjela čovjeka zarobljenog u automobilu koji tone i skočila u vodu da ga spasi.

Ispostavilo se kako se radi o Josipu Šimiću koji je invalid i koji umjesto jedne noge ima protezu. Sinoćnju priču ispričao je za RTL.

“Stao sam, ali je auto sam od sebe nastavio dalje dok nije završio pod vodom i potonuo. Uspio sam nekako izaći van i popeti se na krov. Pomogla mi je jedna djevojka koja mi je dodala protezu i pomogla. Skočila je bez razmišljanja i beskrajno sam joj zahvalan”, ispričao je.

”Kad pomislite da nema dobrih ludi, dogodi se ovo. Žena je doslovno doplivala do Josipa”, kazala je njegova supruga Vladimira.

“Nešto iza 1 sat poslije ponoći probudio me mobitel. Pokušavala sam shvatiti što se događa. ‘Polovila’ sam riječi: ‘Policija, vaš muž je imao prometnu nesreću…’ Kao u noćnim morama u kojima nemaš snage govoriti, a vrištao bi. Uspjela sam upitati je li živ. ‘Da, tu je, pokraj mene, samo je potpuno mokar, morate doći po njega…’ S olakšanjem sam čula i njegov glas. I dok sam kroz prozor taksija gledala potopljeni Zagreb, shvatila sam da me je bilo kakvo racionalno razmišljanje počelo napuštati.

Ovo nije godina u kojoj si postavljaš pitanje što se to događa i zašto se događa jer bilo kakav iole normalan odgovor izostaje. Zahvalan si što si živ i što su živi oni koje voliš. Zahvalan si za svako jutro koje dočekaš živ… Nemaš pojma kako ćeš sutra, ali sretan si kad sutra svane”, kroz suze je dodala.

Tek je u subotu ujutro došao po auto nakon što je voda splasnula.

Prije par dana su se vratili u kuću nakon potresa, sada ih pogodila poplava

”On je zajedno s autom bio potpuno pod vodom. Prednja vrata su se blokirala i nije ih mogao otvoriti. Uspio je nekako otvoriti stražnja i isplivati. Ta žena se doslovno bacila u vodu i doplivala do njega. Za to ne postoje riječi koje bi opisale takvu hrabrost i našu zahvalnost”, priča Vladimira koja je još u šoku.

Toj obitelji je kuća teško stradala u potresu, javlja RTL. Tek su se neki dan vratili u nju, a već jučer su opet morali spašavati svoj dom od poplave koja je nadrla.

Zagrepčanka skočila u Miramarsku, spasila čovjeka bez noge iz auta koji tone


Komentari