MUP poručio: Nove osobne iskaznice samo određenima, a vozačke dozvole profesionalcima

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

U trenutnoj situaciji rješavaju se upravni poslovi samo za one osobe koje za to imaju opravdani razlog.

Upravni poslovi  koje su do sada građani obavljali u Policijskoj upravi zagrebačkoj u Petrinjskoj 30,  VI. policijskoj postaji Novi Zagreb i II. Policijskoj postaji Črnomerec do daljnjega neće raditi neposredno sa strankama.

Od utorka 24. ožujka 2020.  građani mogu obaviti upravne poslove u Heinzelovoj 98 u vremenu od 8 do 15 sati isključivo zbog izdavanja osobnih iskaznica u opravdanim slučajevima, a vozačke dozvole izdavat će se samo profesionalnim vozačima.

Isti uvjeti vrijede i za postaje na području Zagrebačke županije (Sesvete, Velika Gorica, Zaprešić, Dugo Selo, Jastrebarsko, Samobor, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec i Ivanić Grad).

S obzirom na trenutno prioritetne poslove policije koje s ciljem zaštite svih građana Republike Hrvatske poduzimamo na terenu, samo u opravdanim i žurnim slučajevima, odnosno dodatni specifični upiti koji se odnose na potrebu rješavanja upravnih poslova čije bi ne rješavanje u znatnoj mjeri moglo utjecati na ostvarivanje određenih prava bitnih za egzistenciju i zdravlje određene osobe, mogu se dostaviti na adresu [email protected] i [email protected]

Ujedno, uputu o načinu na koji bi se iznimno moglo izaći u susret osobi koja iz opravdanih razloga treba rješenje za problem iz područja rada upravnih poslova policije pruži će putem slijedećih brojeva telefona: 01/4563 619, 01/4563 646 i 01/4563 568.

Komentari