Muke po ZET-u: Putnici i vozači ogorčeni zbog novih cijena i prodaje karata, ovo su problemi s kojima se susreću

Sanjin Strukic/PIXSELL

“Nemamo karta”, rečenica je koja se može čuti na kioscima diljem Zagreba otkako se jeftinije karte više ne mogu kupiti kod vozača.

S ovim se problemom susreću brojni Zagrepčani pa je tako jedna naša sugrađanka u utorak navečer obišla sve kioske u krugu Autobusnog kolodvora u potrazi za kartom jeftinijom od 15 kuna. Bezuspješno, pa joj je ostalo samo švercanje. Naime, malo tko se u jednoj vožnji zagrebačkim javnim prijevozom vozi sat i pol, a karta od 15 kuna preskupa je za prosječan džep.

Drugi veliki problem novog sistema naplate javnog prijevoza jest nedostatak kioska na tramvajskim i autobusnim stanicama.

“Na mojoj polaznoj stanici kiosk ne postoji, a zbilja mi ne pada na pamet vožnju od jedva 30 minuta plaćati 15 kuna. Pokaz se pokazuje kao jedini, odnosno prisilni izbor”, navodi nam sugrađanka.

Švercanje ili karta od 15 kuna?

“Prividna mogućnost izbora”, dodaje pak sugrađanin koji nam još otkriva da mu uvijek preostaje još jedna opcija – švercanje.

“Zakaj bih se odlučio za prisilni izbor u vidu pokaza? ‘Ajmo biti pošteni pa doista imati mogućnost izbora – pokaz ili švercanje”, ogorčen je naš sugovornik činjenicom da mora prehodati nekoliko stanica do prvog kioska, uz nadu da karte na njemu nisu rasprodane.

A dok Zagrepčani muku muče s novim cijenama i načinom kupnje karata, novim sistemom nisu zadovoljni niti vozači.

“Iskreno, neugodno mi je putniku uopće ponuditi kartu od 15 kuna”, kratak je bio ZET – ovac s kojim smo razgovarali. Dodaje da vjeruje kako će sad biti više onih koji će se odlučiti na švercanje.

Kako bismo doznali postoji li u ZET – u plan za rješavanje ovih problema poslali smo im upit, a njihov odgovor ćemo objaviti po primitku.

 

 


Komentari