MUKE PO RICHTERU Iscurila još jedna skandalozna izjava umirovljenog pedijatra

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Umirovljeni pedijatar Darko Richter povukao se s mjesta ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak. U središtu pozornosti našao se zbog svojih izjava.

Za Glas koncila 2010. izjavio je kako on i njegova supruga nisu htjeli ići na umjetnu oplodnju, jer to za njega na neki način “predstavlja silovanje u epruveti”.

“Nerijetko se spermij unosi nasilu u jajnu stanicu. Tu se život nasilno događa, to je neka vrsta silovanja u epruveti, pa ima silan broj neuspjelih zigota i onda trebate uvijek puno više embrija da bi se na kraju neki uspjeli usaditi. A one druge, koji su nasilno nastali, onda se uništava ili zamrzava. To ne može biti ni normalni ljudski, a kamoli božji naum”, izjavio je Richter prije 11 godina.

No, sada izlaze još neke izjave na vidjelo. Tako Novosti pišu da se prije dvije godine Richter na simpoziju tzv. Hrvatske pravoslavne crkve pohvalio se kako se u njegovoj obitelji s koljena na koljeno prenosi uzrečica njegove prabake Milke Borojević: “Ne vjeruj Srbinu!”

Kazao je kako je izjednačavanje pravoslavlja sa srpskom nacijom “rasizam koji su na čudan i nemoralan način izmiješali interesi svetosavlja i boljševizma”.

Na simpozijima HPC-a na kojima je govorio Richter, kako navode Novosti, sudjelovao je i Igor Vukić, predsjednik Društva za trostrukog logora Jasenovac, poznatog po tvrdnjama kako je Jasenovac bio tranzitni i radni logor u kojem nije bilo ubojstava.

Njegova izjava dostupna je ovdje, počinje na 2:39:30.

Komentari