Muke po parkingu! Stanovnike ove zagrebačke ulice ne prestaje se kažnjavati za nepropisno parkiranje

Parking along road

Stanari Korčulanske ulice godinama se bore s pronalaskom parking mjesta u svom kvartu. Označenih mjesta je premalo pa su prisiljeni parkirati na cesti ili, pak, na otuđenom im parkingu koji je postao vatrogasni put.

No, takvo zaustavljanje ujedno znači i dolazak prometnog redara koji dijeli kazne za nepropisno parkiranje. Kaznu plate, ali se opet nastavljaju parkirati na istom mjestu jer drugog izbora nemaju.

“Živim već 43 godine u ovoj ulici i na početku nije bilo problema s parkiranjem jer tada nije bilo ni toliko automobila. Danas svaki stan ima jedan, dva ili tri automobila i mi sada jednostavno nemamo gdje parkirati”, rekao je stanovnik Korčulanske Ivan Ravničan za Jutarnji list. 

Do prije dvije godine, tvrdi, nekako su se snalazili jer na korištenje su imali veći parking nego je to slučaj sada. Naime, tada im je površina na kojoj su parkirali, proglašena požarnim putem pa je i taj komad zemljišta postao nedopuštena zona.

Kako bi riješili problem, građani imaju nekoliko ideja.

“Neka označe parkirna mjesta, proglase drugu zonu i mi ćemo plaćati, to je najmanji problem, a i naplata će odbiti ostale građane koji ovdje ne žive da se samo tako parkiraju. Najbolje rješenje bilo bi kada bi napravili još jedno parkiralište, no svjestan sam da za to treba mijenjati GUP”, predlaže drugi stanovnik, Nenad Pejovski.

No, čini se kako nitko o problemu parkinga nije upoznat osim građana koji se s njim svakodnevno suočavaju. Tako je Kata Sambolić, predsjednica Mjesnog odbora Sigečica rekla da nisu dobili nikakvu službenu pritužbu od stanara.

Dodala je i kako su iz zgrade preko puta tražili postavljanje metalnih stupića uz cestu, no napominje da Mjesni odbor ne može donijeti takvu odluku te da takve promjene može odobriti samo Grad.

Iz Grada pak, ponavljaju kako je parkiranje zabranjeno jer se tu sada nalazi vatrogasni put, a mogućnosti za povećanje uličnih parkirališnih mjesta gotovo u potpunosti su iscrpljene, dodaju.

Ipak, navode kako će pokušati utvrditi postoje li još negdje mogućnosti za uspostavu dodatnih parkirališnih mjesta.

OSVJEŽENJE ĆETE PRONAĆI U MORU, JEZERU ILI RIJECI? Molimo vas, pripazite na sljedeće!


Komentari