MUČNA ISTRAGA UBOJSTVA DJECE U MLINOVIMA Zapisničarki pozlilo tijekom ispitivanja, poznato kako dane provodi otac ubojica

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Mučni zločin u Mlinovima potresao je Hrvatsku u rujnu. Harlad Kopitz koji je ubio svoje troje djece i dalje se nalazi u samici Bolnice za osobe lišene slobode na Svetošimunskoj. Za to vrijeme na njemačkom opširno piše svoje viđenje zločina.

Kako bi se utvrdili svi detalji, zamjenica Albina Tisanić ispituje svjedoke u zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu kako bi doznala sve o životu 56-godišnjeg Austrijanca i što ga je navelo na tako strašan čin. Podsjetimo, Harald je kobne subote 25. rujna u stanu otrovao tabletama svoje troje djece i nakon toga pokušao presuditi sebi.

Zbog mogućeg utjecaja na svjedoke kao i opasnosti od ponavljanja djela, Kopitzu je vrlo brzo određen istražni zatvor. Njegov branitelj Marko Ivica, koji ga brani po službenoj dužnosti, potvrdio je da je podnesena žalba na navedenu odluku Županijskog suda, no ta žalba još uvijek nije riješena.

Prema saznanjima Jutarnjeg, Kopitzova bivša žena još uvijek nije ispitana te će vjerojatno biti pozvana na ispitivanje na kraju istrage. Do sada su ispitivani njegovi prijatelji i kolege.

Ono što je poznato jest da je Kopitz navikao živjeti na visokoj nozi, a zbog financijskih problema prijetilo mu je otkazivanje luksuznog stana u Mlinovima. Navodno mu je to teško palo. U Hrvatskoj je osnovao vlastitu tvrtku za financijsku savjetovanje, no usprkos tomu je tražio novi posao.

Zašto je ubio svoje troje djece još uvijek nije poznato, a da je istraga uistinu teška i mučna svjedoči to da je prilikom ispitivanja jednog od svjedoka pozlilo zapisničarki tužiteljice. Psihijatrijsko vještačenje još uvijek nije provedeno, a u slučaju da se Kopitza osudi pravomoćno za zločin, on bi mogao tražiti izdržavanje zatvorske kazne u Austriji, s obzirom na to da dolazi iz te zemlje.


Komentari