MUČNA AGONIJA NA KVATRIĆU: Žena u invalidskim kolicima po cijele dane prosjači gladna i žedna, a muškarac ju nadzire, potkrada i pije!

Foto: Provjereno

Prosjačenje starice u invalidskim kolicama pod budnim okom jednog starijeg muškarca zgrožava stanovnike Kvatrića, a neki vjeruju kako se radi o čistom ropstvu, donosi emisija Provjereno Nove TV.

Kako su im potvrdili razni djelatnici na Kvatriću, žena u invalidskim kolicima satima prosjači, katkada i preko 12 sati dnevno, nerijetko zaspi, a nepokretna i s mirisom urina, novinare provjerenog je molila hranu i vode.

Nedaleko od nje, zajedno sa svojim prijateljima s kojima pije, na prvi pogled neprijetno, motri je muškarac koji tvrdi da joj je muž, ali za kojeg je sama prosjakinja s invaliditetom tvrdila novinarima da joj je “nitko”.

Kako su obližnji svjedoci ove zastrašujuće priče rekli, vode i hrane joj daju oni sami, a ne njen nadzornik.

S društvom pije, a kada im ponestane novaca (kroz sat do dva), odlazi do prosjakinje i uzima joj novac kako bi kupio još alkohola te ju šalje dalje prositi. Ekipa Provjerenog ga je uhvatila na djelu, pa čak i vidjela kako joj uzima komad hrane koji su joj dali jer ih je preklinjala da je žedna i gladna. Osim na Kvatriću, ženu je odveo prosjačiti i na Ilicu, a kako reporteri ističu, njegova iskusnost se vidi u pažljivom biranju lokacije s koje je može motriti dok s društvom sjedi u obližnjem parku te ponovno pije.

“Ne pijem, gospođo. Bolestan sam. Sve me živo boli, jedva hodam. Ponekad popijem po jednu, slabo mi je”, rekao je novinarima Provjerenog čovjek koji se, kako je rekla starica u kolicima zove Mehmed te nadzire njenu prošnju.

Dodao je i kako su beskućnici bez ikakvih primanja, da mu je neugodno prositi pa to radi ona, njegova supruga koja je zbog tumora na mozgu bila operirana.

Treba ga uhvatiti

Prolaznici s Kvatrića zgroženi su takvim odnosom, a neki su i probali potaknuti policiju na djelovanje, uvjereni da se takvo neljudsko ponašanje prema nemoćnoj starici, ne može nastaviti.

“Govorimo o tome da ih netko prisiljava da to čine, govorimo o tome da ih nadzire, znači dovodi na to mjesto, pa im ograničava slobodu kretanja, ima korist, materijalnu, uzima sav novac, ne ostavlja im ni za osnovne životne potrepštine, tada već možemo govoriti o kaznenom djelu trgovanja ljudima”, kazala je za Provjereno glasnogovornica PUZ-a, prenosi Dnevnik.hr.

Policija Mehmeda mora uhvatiti u samom činu kaznenog djela, a bez toga samo bi starica dobila prekršajnu prijavu za prosjačenje.

No, postoji i opasnost, da starica može izjaviti, čak i ako uhvate Mehmeda kako je dovodi i odvozi, da ona sama to radi dobrovoljno, čime se otežava dokazivanje zločina.

Komentari