MRDA MU SE FOTELJA? Mikulić neće biti kandidat za Zagreb, HDZ ima dva nova asa u rukavu

Facebook

Tko će biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika grada Zagreba?

Nakon zahtjeva desetak predsjednika gradskih Područnih organizacija da se nađu na sastanku s šefom stranke Andrejem Plenkovićem, potpuno je jasno da je Andrija Mikulić poražen. Činjenica je je Plenković održao sastanak s pobunjenicima” znači da je pitanje dana kada će Mikulić odstupiti, a to je zapravo početak kraja njegove političke karijere.

Kao glavni razlozi navedene su činjenice da su Mikulić i Brkić direktno surađujući s Bandićem zaposlili ili uhljebili desetke svojih lojalnih saveznika u Holdingu i gradskoj upravi. Drugi problem su procesi oko kreiranja lista za lokalne izbore. Nakon desetak potpisnika zahtjeva za sastanak povećao se broj nezadovoljnika koji traže odlazak Mikulića, ali i Brkića, koji očito gubi sve bitke s Plenkovićem. Kao izgledni kandidati za gradonačelnika se spominju ministar financija Zdravko Marić i Mislav Herman predsjednik područnog odbora Donji grad.
U HDZ-u su svjesni da njihov kandidat teško može pobjediti u utrci za zagrebačkog gradonačelnika, no prava bitka je počela za nadzor nad najmoćnijom stranačkom organizacijom, a zapravo je sve to uvertira u obračun između Plenkovića i Brkića.

Tijekom burnog sastanka Milijan Brkić je oputužio Josipa Jelića da on ne može biti “vođa” pobune jer je udario nekog člana stranke, a zaboravio je napomenti da su tri člana HDZ naplai s leđa Josipa Jelića koji je lijepio plakate MOST-a jer ga je na prijdlog dr. Čelića stranački sud izbacio iz stranke. Kako je Jelić osobni prijatelj Andreja Plenkovića to dodatno potvrđuje tezu da je sukob Brkić i Plenković u visokoj fazi. Očito za jednog od njih neće biti mjesta u HDZ-u.

Znamo da Zdravko Marić ovu ulogu ne želi prihvatit, a Herman je još premlad. Tko će se uhvatiti u koštac sa Zagrebom predstoji nam vidjeti….

>>> PROPADA LI POLITIČKA TRGOVINA? Mikulić oštro po Bandiću: ‘Ne radi u skladu sa zakonima Hrvatske!’


Komentari