MRAK-TARITAŠ SPUSTILA BANDIĆU: Neće jesti snijeg, ali će zato napraviti nešto puno konkretnije

Facebook/Anka Mrak-Taritaš

Anka Mrak-Taritaš smatra kako Zagrebu treba nova sljemenska žičara.

Predsjednica zagrebačkog HNS-a i saborska zastupnica Anka Mrak-Taritaš na današnjoj konferenciji za medije održanoj na okretištu Dolje, u podsljemenskoj zoni, istaknula je kako Zagrebu treba nova sljemenska žičara, koja bi pojednostavila dolazak na Medvednicu, tradicionalno izletište Zagrepčana već dugi niz desetljeća.

„Žičara je napravljena 1963. godine, a 2007. je misteriozno prestala raditi. I evo, devet godina ona ne radi, i nitko se previše ne uzbuđuje oko toga što ne radi osim Zagrepčana koji bi voljeli da im Medvednica zaista postane njihovo dvorište, za što ne vidimo razloga da ne bude“, kazala je Mrak-Taritaš.

Još 2004. godine napravljen je javni arhitektonsko-urbanistički natječaj koji je predvidio novu donju stanicu žičare, a 2007. godine je donesen taj plan.

„Dok sam bila ministrica, 2014. smo u Saboru izglasali prostorni plan Parka prirode Medvednica. Znači, svi prostorno-planski preduvjeti su tu, da postoji žičara, da građani mogu doći tramvajem, da jednim nadvožnjakom pređu preko ceste, a tamo da ujedno i bude parkiranje za oko tisuću automobila, da građani uredno brzom žičarom mogu ići na Sljeme do gornje stanice koja bi bila malo pomaknuta ispod tornja i da na taj način Medvednica postane dvorište Zagreba“, istaknula je predsjednica zagrebačkog HNS-a.

Mrak -Taritaš: “Gradskom vodstvu su neki projekti važniji od ovog”

Ukoliko se taj projekt realizira, ne bi bilo potrebno ići automobilima na Sljeme.

„Medvednica, kao park prirode, bi na taj način zaista mogla u punom smislu te riječi to biti i to je moguće realizirati! Moguće je realizirati kao što je bilo moguće barem za ovu staru žičaru da se kroz devet godina napraviti remont i stavi se u funkciju. No, međutim, Zagreb, nažalost, dobro zna da su gradskom vodstvu neki projekti puno važniji od ovog. Ja sam se jednom prilikom našalila i rekla da mogu svečano obećati da, ako dobijem priliku biti prvi čovjek Grada Zagreba, neću jesti snijeg, ali ću omogućiti da svi građani mogu doći žičarom na Sljeme, i pri tome stojim i dalje“, naglasila je Mrak – Taritaš.


Komentari