MRAK-TARITAŠ ZAPOČELA KAMPANJU: Želi smanjiti prirez i izgraditi mostove, a snijeg neće jesti

Facebook

Anka Mrak-Taritaš iznjela prilično ambiciozne ideje za unaprijeđivanje Zagreba i među njima nema fontana. 

U utrku za mjesto gradonačelnika glavnog grada uključila se i Anka Mrak-Taritaš. Danas je predstavila svoj program za koji smatra da je dovljno jak i dobar da može prekinuti vladavinu Milana Bandića.

Osvrnula se i na ankete u kojima kotira sve bolje.

Veseli me taj napredak i uzlazna putanja, to je za očekivati, veliki posao sam napravila ovo ljeto u kampanji kada sam obišla istočne dijelove Zagreba gdje je zaista bio veliki uspjeh u toj kampanji i vjerojatno su i ove ankete rezultat rada”, kazala je.

Na njenom službenom Facebook profilu građani su zasada ugodno iznenađeni predstavljenim, a u njenom programu našli su se pametni semafori, pametne klupe i pametne karte za vožnju javnim gradskim prijevozom. Građani koji koriste javni prijevoz tako bi plaćali samo onoliko stanica koliko bi se vozili, a ne kao danas 10 kuna bez obzira ne dužinu vožnje.

Ovo su projekti koje bi Mrak-Taritaš realizirala odmah.

Proračun i unaprijeđenje grada

Ako postane gradonačelnica Zagreba, prvu godinu mandata posvetila bi izradi detaljnog popisa gradske imovine i proračuna koji bi u svakom trenu bio građanima dostupan na uvid. To su kratkoročni projekti koje je predstavila.

Ipak jedan od najopsežnijih i najznačajnih projekata jest gradnja dvaju mostova koji bi rasteretili promet u Zagrebu. Jedan bi se nalazio kod Strojarke ulice, a drugi uz podužetak Vrapčanske, no odmah je upozorila da je to moguće realizirati tek kroz pet godina.

Prirez i problem otpada

U svoj program Mrak-Taritaš uključila je i smanjenje prireza za jedan posto po godini mandata, što znači da bi Zagrepčani za četiri godine umjesto 18 posto, mogli plačati prirez od 15 posto.

I za problem otpada Anka ima rješenje, a ono se sastoji od tri koraka. Uvela bi pametne kante i kontenjere, ovisno o gradskim četvrtima, a odvoz bi naplačivala po količini, piše Večernji.

“Neću trčati maraton, neću trčati ni po igralištima i neću jesti snijeg. Ja sam prostorni planer i osoba koji je svoj cijeli radni vijek vezana uz Zagreb. Stalo mi je da pokažem građanima da se Zagreb može voditi i na drugačiji način”, poručila je Taritaš.

>>> ANKA UČINILA ŠTO NIJE NITKO: Na ovom mjestu počinje predizbornu kampanju (FOTO)


Komentari