Mrak Taritaš: ‘Zagrebački holding bilježi loše poslovne rezultate i treba ga restrukturirati’

FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL

Jedno od predizbornih obećanja HNS-ove kandidatkinje za zagrebačku gradonačelnicu Anke Mrak Taritaš.

“Zagrebački holding nije funkcionalan, bilježi loše poslovne rezultate i treba ga restrukturirati. Bilo bi najbolje objediniti podružnice oko komunalne, prometne i tržišne djelatnosti.”

To su rekli HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Anka Mrak Taritaš i Josip Budimir iz njezina tima.

Zagrebački holding zapravo nije napravljen kao jedna tvrtka koja bi upravljala poduzećima u svojemu portfelju. Mnoge su poslovne funkcije duplirane, a nadležnosti isprepletene, i to je jedan od glavnih razloga za neuspješnost Holdinga, smatra Budimir.

Predlaže objedinjavanje podružnica u tri djelatnosti: komunalnoj, prometnoj i tržišnoj.

“Oko Čistoće bi se okupili Zrinjevac, sama Čistoća i ZGOS, oko ZET-a bi bili Zagrebparking i Autobusni kolodvor. Najviše bi ih se skupljalo oko upravljanja nekretninama u okviru Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva, a da Zagrebački holding upravlja, kao krovna tvrtka, sa svim društvima u svome portfelju i da osigura jedan optimalan način upravljanja koji bi u konačnici doveo do rezultata koji bi omogućili kvalitetnu i jeftiniju uslugu”, zaključio je Budimir, piše HRT.

A Anka Mrak Taritaš, nakon što prije nekoliko dana nije uspio sastanak s vodstvom SDP-a o mogućnosti da je i ta stranka podrži za gradonačelnicu, ipak je otvorila mogućnost za daljnje razgovore.

“Napravili smo pregovarački tim koji ima mandat za pregovore i donošenje svih odluka i rekli SDP-u – kada oni budu spremni, idemo sjesti za stol i idemo se dogovarati. Sinoć smo se čuli gospodin Bernardić i ja. Ja sam rekla da smo mi spremni, oni neka se jave u času kad oni budu spremni. Ne treba neke stvari požurivati. Neke stvari trebaju doći same po sebi. Mislim da to ide dobrim putem dalje, zaključila je Anka Mrak Taritaš.


Komentari