Mrak Taritaš upitala kada će se očistiti ulice, Bandić onda Čistoćom pokušao rastjerati oporbu

Nakon što je zastupnica GLAS-a, Anka Mrak Taritaš, jutros gradonačelnika upitala o čišćenju ulica, gradska čistoća dobila je hitnu naredbu da operu Trg, ali su radnici samoinicijativno odbili na taj način prekinuti sjednicu skupštine pa su stali. Gradski zastupnik, Renato Petek, javio se putem Facebooka i rekao kako su građani Zagreba već tjednima molili da se počiste ulice u centru.

“Boli ga ono što je čuo na aktualcu”, konstatirao je Petek.

“HDZ i gospodin Bandić ne žele da se provede rasprava, mi smo morali na to upozoriti. Zastupnici u Gradskoj skupštini su na ovako malo neobičan način skrenuli pozornost građanima na taj problem odnosno pokazali da postoje ljudi koji žele neke stvari mijenjati. Glas za HDZ je glas za Bandića, to je glavna poruka današnje skupštine. Niti aktualac nije korektan, niti ima prijedloga. Ovaj izvještaj kojeg je dao je sramotan i ne zadovoljava građane grada Zagreba”, rekao je za Zagreb.info saborski zastupnik i čelnik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras.

“Zašto barem jednom tjednu se ulice ne pometu ili operu, kao što je to praksa u ostalim europskim gradovima?”, upitala je Anka Mrak Taritaš, a gradonačelnik joj je rekao kako se ulice dezinficiraju i da će se to nastaviti čim “oporba završi svoj performans”.

“Kad ne bi živio u ovdje i slušao oprobu, ja bi mislio da živim u Obali Bjelokosti, a ne u Zagrebu”, dodao je.

“Je li ovo prijavljen skup? Meni se čini da je vas više od 20 ovdje. Drugi put ću ja ovima iz Europe reći da se nađemo na Markovom trgu. A vas ste mi dvije malo preblizu, rekao je Plenković Radi Borić i Anki Mrak-Taritaš kada je vidio kako je gradska oporba na Markovom trgu odlučila prisustvovali virtualnoj sjednici Skupštine.

Borić i Mrak Taritaš nisu trebale puno vremena da mu odgovore pa su mu tako poručile kako one žive u zajedničkom kućanstvu. 

Oporba je inzistirala na fizičkoj sjednici pa su tako odlučili preuzeti stvari u svoje ruke. Samoinicijativno su se okupili na Markovom trgu odakle sada sudjeluju putem videokonferencije.

Vrtualnu konferenciju možete pratiti na linku:


Komentari