MRAK TARITAŠ SE OBRUŠILA NA PREMIJERA: ‘Zašto Plenkovićeva Vlada ne želi dvije milijarde kuna EU novca za obnovu Zagreba?’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

“Vlada premijera Plenkovića ni osam tjedana nakon potresa nije predala zahtjev za novac koji se za obnovu Zagreba može dobiti iz Fonda solidarnosti EU. Iz spomenutog fonda EU članice mogu dobiti iznos 5 posto od štete nastale elementarnom nepogodom. S obzirom na procjenu štete Ministarstva graditeljstva, koja je oko 42 milijarde kuna, Hrvatska bi za obnovu Zagreba mogla dobiti otprilike dvije milijarde kuna”, komentirala je Anka Mrak Taritaš u priopćenju kojeg je poslala medijima. 

Anka Mrak Taritaš ljutito poručila: ‘Plenković ignorira Zagreb’

“Kad bi, naravno, Plenkovićeva Vlada predala zahtjev. Potpuno je neshvatljiva nezainteresiranost HDZ-a i Plenkovića za glavni grad Hrvatske, koja seže do te razine da je čak bilo preteško predati zahtjev za EU novac. Veliki “Europejac” Plenković, koji to sve dobro razumije i EU ima “u malom prstu”, izgleda misli da Zagrebu taj novac ne treba. Ili ga jednostavno nije briga, što je dosad već jasno pokazao. Zagreb i Zagrepčane je odlučio prepustiti na milost lihvarima koji već naveliko obilaze centar, a da bi oni mogli mešetariti, najbolje je da nema ni zakona o obnovi, ni EU novca. S obzirom na to da rok za predaju zahtjeva ističe za četiri tjedna, nova mantra HDZ-ove izborne kampanje mogla bi biti “iduća četiri tjedna su ključna”, dovršila je jedna od najvećih kritičarki aktualne Vlade. 


Komentari