Mrak-Taritaš: Otpad će se i dalje odlagati na Jakuševcu

FOTO: Facebook / Anka Mrak Taritaš

Anka Mrak-Taritaš, zastupnica u Gradskoj skupštini i Saboru Republike Hrvatske, upozorava na zabrinjavajuće odredbe u Prostornom planu.

Mrak-Taritaš za Direktno je komentirala ključnu točku dnevnog reda koja će biti ključna na Skupštini, Konačni prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o donošenju Prostornog plana Grada Zagreba.

“Ova točka ključna je zbog Centra o gospadarenju otpadom. Granice GUP-a promijenjene su kako bi se Centar za gospodarenje otpadom spojio s Resnikom i prostorom Pročistačem otpadnih voda Grada Zagreba. To je lokacija koja nije nimalo primjerena za tu namjenu. Takva odluka, o spajanju s Resnikom, zbog otpada koji se na Jakuševcu odlaže, nije dobra za Grad Zagreb i građane te ne bi se smjela realizirati”, rekla je gradska zastupnica.

U prostornom planu postojala je odredba do kojeg datuma bi se trebalo sanirati Jakuševac, a to je bila 2015. godina, kazala je Mrak-Taritaš i dodala kako sada te odredbe o datumu više nema u prijedlogu Prostornog plana te kako je iz toga evidentno da će se otpad i dalje odlagati na Jakuševcu.


Komentari