Mrak Taritaš komentirala povećanje gradskih ureda i trg Maršala Tita

FOTO: Facebook / Anka Mrak Taritaš

Smatra kako grad Zagreb nema jasne strategije o raspolaganju gradskim zemljištem.

Gradska zastupnica Mrak Taritaš očekuje da će rasprava o izvršenju proračuna Grada Zagreba biti zanimljiva te će biti suzdržani.

Dotakla se povećanja broja gradskih ureda. Smatra kako je 25 gradskih ureda, loša poruka Zagreba kao nositelja razvoja.

‘Nećemo znati čime će se oni baviti, radi li se o novim zapošljavanjima ali znamo da će na taj način biti neki novi pročelnici, pa će biti interesantno na nekoj idućoj skupštini vidjeti kako nekom od zastupnika prestaje mandat zbog nespojive dužnosti jer ide na neku drugu dužnost ‘, komentirala je Taritaš.

Dotakla se tri točke dnevnog reda o prodaji gradskog zemljišta te smatra kako grad Zagreb nema jasne strategije o raspolaganju gradskim zemljištem.

Po pitanju preimenovanja trga Maršala Tita prokomentirala je jutarni pokušaj zastupnice Sandre Švaljek da se ta točka makne s dnevnog reda. Navodi kako se već kod izglasavanja dnevnog reda vidjela djeljivost te smatra kako će ta točka dnevnog reda proći.

‘Mislim da gradonačelnik neće niti u jednom trenutku imati problem, dovoljan je broj ruku koji će to izglasati.’, komentirala je Taritaš.

Na pitanje o članstvu u HSU odgovorila je kako prava na proračunska sredstva pripadaju gradskim zastupnicima za politički rad:

‘Da smo se izjasnili kao nezavisni onda bi drugi gradski zastupnici dobili dio naših sredstava’, komentirala je, te nadodala kako bi zastupnici Glasa bili jedini u povijesti koji ne bi imali sredstava te smatra kako se radi o interesnoj hajki.


Komentari