Mrak Taritaš i Švaljek na meti zlobnika: Društvenim mrežama kruže plaćeni oglasi koji blate kandidatkinje

Facebook - Mrak Taritaš i Švaljek

Lokalni izbori nerijetko su prilika za niske udarce.

Kandidati kojima i ankete daju najviše šansi za prolaz zasigurno su Milan Bandić, Anka Mrak Taritaš te Sandra Švaljek. Dok HDZ i SDP svoje kandidate još uvijek službeno nisu istaknuli u utrci za čelo metropole su i Ivan Pernar , Mate Knezović, Hrvoje Franušić, Marko Sladoljev, Dragan Martinović te Ivan Valek.

Trojac Bandić, Mrak Taritaš i Švaljek kampanje je započeo davnih dana, a svatko od njih znao je “bocnuti” svoje suparnike nekom rečenicom, izjavom ili dobrim starim “vađanjem prljavog veša”.

Međutim, koliko god omražen ili omiljen gradonačelnik Bandić bio još nismo naišli na ovakve stranice posvećene njegovom liku i djelu. Netko se svojski potrudio kako bi oblatio kandidatkinje Mrak Tritaš i Švaljek. Nekorektni i niski udarci nepoznatih autora kriju se na Facebook stranicama “Anka Mrak Taritaš – mračna strana” te “Sandra Švaljek – dobro je znati”

Ono što je vidljivo na tim stranicama je kako imaju jasan cilj, a taj je napakostiti kandidatkinjama za čelo Zagreba.

>>>JOŠ JEDAN KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA: Gotovo nepoznato lice na političkoj sceni

“Sve što ste htjeli znati o kandidatkinji za zagrebačku gradonačelnicu, a niste znali koga pitati”, stoji u opisu stranice “Sandra Švaljek – dobro je znati”. Dok istovremeno u opisu stranice posvećene diskreditiranju Mrak Taritaš stoji: “Sve što trebate znati o Anki Mrak Taritaš a što nam mediji nisu naglasili. Zastupa liberalne vrijednosti, dok joj kampanju za gradonačelnicu Zagreba financira krajnja desnica.”

Nije poznato znaju li kandidatkinje za ove stranice, ali ni tko su njihovi autori. Jasno je jedino kako njihovo postojanje prati tek nekoliko stotina ljudi i kako nema stranica usmjerenih protiv drugih kandidata za čelo Zagreba.

Na spomenutim stranicama osvanule su i u najmanju ruku diskutabilne montaže.

Facebook
Facebook

Zanimljivo je kako se na Instagramu nalazi oglas o kandidatkinji Švaljek koji je sponzoriran, dakle plaćen. Kako trenutno stvari stoje, bez obzira na postojanje ovih stranica i nečije želje da diskreditira Švaljek i Mrak Taritaš, taj naum mu vjerojatno neće poći za rukom.

17160678_10211972780377541_274718432_n

>>>Mrak Taritaš: ‘Zagrebački holding bilježi loše poslovne rezultate i treba ga restrukturirati’

>>>Njezinom sinu se sviđa: Švaljek predstavila politički program i stručni tim

>>Ideje za Zagreb kakve još niste vidjeli: Prvi veliki intervju Hrvoja Franušića

 


Komentari