MRAK TARITAŠ I HNS-ovci OŠTRO PO BANDIĆU: Pogledajte kakvu su mu bukvicu očitali

Facebook

HNS simbolično pokrenuo Muzej neispunjenih predizbornih obećanja.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

S obzirom na najnovija obećanja gradonačelnika Zagreba i njegovog Odbora za kulturu, imamo realnu bojazan da će se te „dobre želje“ i čitav kontingent neispunjenih predizbornih obećanja pretočiti na cijelu Hrvatsku, pa smatramo da građane Hrvatske moramo upozoriti na neke činjenice, poručila je potpredsjednica HNS-a i predsjednica Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba Anka Mrak Taritaš s konferencije na kojoj je HNS simbolično pokrenuo Muzej neispunjenih predizbornih obećanja.

„Zagreb ima Muzej prekinutih veza koji je postao izvozni proizvod, sigurna sam da to može postati i Muzej neispunjenih obećanja. Možemo imati i tematske sobe – temu infrastrukture, sporta, kulture, turizma“, nastavila je Mrak Taritaš podsjetivši na čitav niz neispunjenih obećanja Milana Bandića.

U Muzeju se našla višegodišnja gradonačelnikova priča o tunelu ispod Medvednice, nikada ostvarene studije o metrou, neobnovljena sljemenska žičara, nepostojeći obećani kamp na Jarunu, nikad obnovljeni Dom sportova, za koji su ishođene sve potrebne dozvole, javni natječaj za novi stadion na Kajzerici te nekoliko projekata nikad sagrađenog kongresnog centra.

„Kada je u pitanju POS, Zagreb se ponaša kao otok. Za razliku od ostatka zemlje, gdje, kada se radi POS, država radi zajedno s jedinicom lokalne samouprave, u Gradu Zagrebu to nije slučaj“, upozorila je. Građani Zagreba zakinuti su i kada je u pitanju energetska učinkovitost. „Hrvatski građani imali su prilike obnoviti svoje obiteljske kuće, u Zagrebu to nije bio slučaj. Umjesto da bude pokretač, Zagreb se ponašao kao da nema doticaja s ostatkom Hrvatske“, upozorila je.

Prisjetila se i drugih projekata

Navela je i nekoliko neostvarenih projekata podzemnih garaža, ali spomenula i nekoliko projekata koji su „realizirani“, poput Paromlina koji se sam urušio i na čijem se mjestu nalazi parkiralište, zatim trgovine na mjestu kavane Medulić, a pred realizacijom je i aleja fontana.

„Kada sam pročitao jučer izrečena obećanja, mislio sam da smo se možda vratili u 2005., pa 2009., pa 2013. godinu, jer je ta ista obećanja gradonačelnik sa svojom tadašnjom, pa i sadašnjom ekipom, ponavljao svih tih godina“, upozorio je potpredsjednik HNS-a Grada Zagreba i zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Stojak. Podsjetio je na obećanja Milana Bandića iz 2013. godine, poput završetka cjelovite obnove pročelja, ulica i infrastrukture Gornjeg grada, uređenja Trga parka dr. Franje Tuđmana sa spomenikom, izgradnje 10 domova za starije sugrađane, izgradnje kongresnog centra, obrtničkog doma, nove knjižnice, revitalizacije Velesajma, nove žičare, bazena u više dijelova Zagreba, rekonstrukcije rotora.

„Podsjetit ću da je ista ekipa ljudi, koja je jučer dala obećanja o velebnim projektima, ostala dužna nekoliko stotina tisuća kuna za korištenje gradskih prostora, a odjednom, učlanjenjem u stranku Milana Bandića, to više nije problem, što je jako zanimljivo“, istaknuo je Stojak. Za istu ekipu ustvrdio je da je, nažalost, napravila tragičnu kandidaturu grada Zagreba za Europsku prijestolnicu kulture, a koliko je kandidatura bila loša pokazuje činjenica da je Zagreb ispao odmah u prvoj rundi u konkurenciji ostalih hrvatskih gradova, što je sramota.
„Mi ćemo u Zagrebu nekako istrpjeti još ovih devet mjeseci ovog gradonačelnika, onda ćemo ga promijeniti, ali ne bismo voljeli da ovakva obećanja i projekte moraju isprobavati i ostali građani Hrvatske, jer to ne zaslužuju“, zaključio je Tomislav Stojak.


Komentari