MRAK TARITAŠ: ‘HDZ i Bandić su poput dvoje tinejdžera, malo se vole javno, malo tajno’

Facebook

“Malo jesu zajedno pa malo nisu.”

Na konferenciji za medije vezano za temu nepravednog sustava naplate odvoza otpada u gradu Zagrebu, Anka Mrak Taritaš izjavila je da su potrebne promjene.

“Visoki vrhovni sud je svojom presudom pokazao sljedeće: da nepravedno i nezakonito naplaćuje odvoz otpada u gradu Zagrebu. Otpad se mora naplaćivati prema količini po kojoj se proizvodi, a ne prema kantama koje se su vam isporučene. Godinama se nepravedno naplaćuje, sad je dosta.”, rekla je Taritaš.

Vezano za nacrt proračuna na Skupštini,  HNS- ovo zastupnici glasat će protiv, kaže Mrak Taritaš.

“Vidjet ćemo što će biti. Mi imamo dva zastupnika u gradskoj skupštini i mi i mi ćemo glasati protiv nacrta proračuna. Proračun je predizboran, uoči parlamentarnih izbora smo iz proračuna grada Zagreba isfinancirali dva saborska zastupnika koji su gradonačelnici Đurđevca i gradonačelnici Petrinje, to je nedopustivo. Vidjet ćemo što će biti 20. prosinca. Veza gradonačelnika i HDZ-a je kao veza dvoje tinejdžera koji se malo vole javno, malo tajno, pa se malo svade javno, malo tajno. Malo jesu zajedno pa malo nisu.”, rekla je Anka.

Na upit hoće li Zagreb biti paraliziran bez gradonačelnika, Anka Mrak Taritaš odgovorila je da neće.

“Grad Zagreb neće biti paraliziran pet mjeseci, povjerenik znači da sve što se dešava vezano za naše građane će funkcionirati dalje. Moći će se financirati samo ono što je dogovoreno. Zagreb je sasvim u redu funkcionirao dok gradonačelnik nije bio prvo lice grada, prema tome nema tu straha, kazala je Anka i nadodala kako smatra da može biti prvo lice Zagreba.”, objasnila je Mrak Taritaš.

>>>HDZ I MIKULIĆ OKRENULI LEĐA: ‘Zagreb više neće voditi Bandić, već povjerenik’


Komentari