MOŽETE NAUČITI PUNO TOGA: Sutra ne propustite sajam razmjene na Maksimiru

Facebook

Tijekom proljeća održat će se tri sajma razmjene stvari i vještina s pratećim radionicama o praktičnoj održivosti. 

Prvi događaj održat se već u ovu subotu, 16.04. od 10 do 13h, a tema je “uradi sam” tehnička kultura. Na sajmu razmjene moći ćete donijeti stvari koje više ne trebate i razmijeniti ih za nešto drugo. U obzir dolazi sve što se može lako odnijeti: knjige, igračke, odjeća, kućanski predmeti. 

Nakon toga, od 10 do 11:30 održava se radionica izrade drvene police: skiciranje, mjerenje dimenzija, obrada dasaka, spajanje, postavljanje. Izradit ćemo policu za razmjenu knjiga koja će ostati u CKIM-u i koristiti građanima u Maksimiru.

Nakon toga, između 11:30 i 12:45, na radionici održavanja bicikla moći ćete naučiti sve o zakrpavanju guma, podmazivanju lanca i zupčanika, zatezanju pogona i kočnica. U 12:45 sati očekuje vas tombola, a  ukoliko donesete svoje stvari na razmjenu, imate priliku na tomboli osvojiti vrijednu torbu s maskotom “milo za drago”, izrađenoj u socijalnoj zadruzi Humana Nova. Torbe također dobivaju svi koji podijele svoja znanja i vještine ili volontiraju na događaju.

“Milo za drago” je tranzicijska inicijativa – dio pokreta koji inspirira i organizira prijelaz, odnosno tranziciju iz neodrživog u održivi način življenja na lokalnoj razini. Potičemo susjedstvo na zadovoljenje dijela životnih potreba bez novca i pozivamo sugrađane na volontiranje u zajednici i samoorganizaciju.

Cijeli program održava se se u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18. Sudjelovanje je besplatno i svi su dobrodošli, nisu potrebne prijave.


Komentari