MOŽDA ih dosada niste primijetili: ZAGREB dobio MAPU svojih COOL JAVNIH WC-A

Screenshot/Zagreb Honestly

Iako javni toaleti nemaju dobru reputaciju, Zagreb je dokaz da ne mora uvijek biti tako.

Zagrebačka spisateljica i antropologinja Andrea Pisac na svome je blogu Zagreb Honestly napravila, poučena vlastitim iskustvom, mapu javnih WC-a u kojih se nećete bojati ući.

1. Najstariji javni toalet u Zagrebu – na Britanskom trgu

Osim što u njemu možete vidjeti i dašak povijesti, ovaj WC uvijek je svjež i čist, napisala je Andrea. Kao prvi javni toalet u Zagrebu, izgrađen je 1908., a danas je ispred njega napravljen i kiosk, tako da po potrebi možete ubiti dvije muhe jednim udarcem.

2. Javni toalet u Botaničkom vrtu


Nakon opuštajuće štenje i uživanja u ljepotama vrta, mogli biste otići i do njihovog javnog WC-a, čak i ako nemate potrebe za to. Očuvana arhitektura i prekrasan izgled savršeno se uklapaju u mir koji pruža flora Botaničkog vrta.

3. Novi javni WC na Europskom trgu

To je zasigurno najveći javni toalet u Zagrebu, a s obzirom na to da je otvoren tek 2006., moderno je opremljen i ugodan za korištenje.

Andrea Pisac istaknula je još nekoliko njih, poput javnog toaleta u Nazorovu parku, ali i onoga pokraj Pravnog fakulteta. A ako ste se već sada malo izgubili u ovim lokacijama, pogledajte kako sve to izgleda na mapi. 

 

 

Komentari

loading...
-->