Mostovci objavili zanimljive podatke: Za nove satove izdvojit ćemo vrtoglavi iznos!

Marko Gaće‎/Facebook/Zakaj volim Zagreb

Koliko plaćate gradonačelnikove fetiše?

Portal Zagreb.info već je pisao o rasipanju novaca iz gradskog proračuna zbog gradonačelnikovih hirova. Tako je Bandić na fontane do sad potrošio 51 milijun kuna, a njegovu novu strast – zastave, Zagrepčani su platili  350 tisuća kuna. Na ovu cifru dodajmo još 4 milijuna kuna, koliko će nas koštati tvrtka koja će dizati i spuštati zastave.

Međutim, za gradonačelnikov najnoviji fetiš, satove, izdvojit ćemo znatno veći iznos. Ako je suditi po podacima koje je na svojim Facebook stranicama objavio zagrebački Most, ovaj estetski zahvat Zagrepčane će koštati čak 25  milijuna kuna.

Brojni mediji već bruje o postavljanju novih gradskih satova, temi koju je prvi pokrenuo Mostov vijećnik u Gradskoj četvrti Stenjevec Tomislav Palac.

Vijeća gradskih četvrti dobile su dopise da se očituju o lokacijama postavljanja novih gradskih satova – planira se da konačan rezultat bude po jedan gradski sat u svakome od mjesnih odbora (!), dakle ukupno 218 gradskih satova. 218!

S obzirom da već imamo 70 gradskih satova, postavit će se minimalno 148 novih satova (vjerojatno će se i neki od postojećih zamijeniti…), svaki za vrtoglavi iznos od oko 170 000 kn (uključen pdv) za postavljanje i održavanje. Ukupan iznos trebao bi biti preko 25 milijuna kuna.

Do tog je iznosa, inače, naš vijećnik došao strpljivim prelistavanjem stotina stranica materijala o javnoj nabavi na internetskim stranicama Grada. Mostovci postavljaju pitanje: treba li Zagrebu tako skupa “šminka” dok nedostaje dječjih vrtića, školski krovovi prokišnjavaju a mnoga gradska naselja nemaju osnovnu infrastrukturu za ugodan život“, stoji na Facebook stranici Most – Zagreb.


Komentari