MOST ZADOVOLJAN REZULTATIMA IZLAZNIH ANKETA: ‘Imamo stabilno biračko tijelo!’

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Prema prvim izlaznim anketama Most ima 12 mandata.

Nakon objave novih procjena izlaznih anketa prema kojima Most dobiva jedan mandat više u odnosu na prve procjene, odnosno da dobiva 12 zastupnika, Mostovci su još zadovoljniji. Opet su treća politička opcija bez koje neće biti moguće formiranje nove Vlade, prenosi Dnevnik hr.

Ines Strenja Linić poručila je da je Most zadovoljan.
“Imat ćemo i više mandata, pokazali smo kontinuitet i stabilno glasačko tijelo. Bili smo brana nacionalne sigurnosti i građani su to prepoznali”, kazala je za Novu TV.

Ivan Kovačić iz Mosta kazao je reporterki Nove TV kako je zadovoljan s ovim brojem mandata.

Za mene je to dobar rezultat. Koliko god govorili da je Most u padu je uspoređujući sa zadnjim izborima, treba imati na umu da smo u petom mjesecu jedva bili na pragu od 5 posto. Koliko čujem imaju još četiri granična mandata, tako da ja sam sa svakim dvocifrenim brojem mandata zadovoljan”, poručio je Kovačić.

Na pitanje o pregovorima o vlasti i tome koliko će biti važna jamstva Mosta koja su postavili pred SDP i HDZ prije izbora, te hoće li biti fleksibilni, Kovačić je odgovorio:
“Mislim da nećemo biti fleksibilni. Znamo što je to kada vas netko konstantno vara. Jamstva nisu ucjene, to su dijelovi našeg programa.”

Mostovac Vlaho Orepić također je zadovoljan s 11 mandata. “Ja sam uistinu prezadovoljan ovim rezultatima. Pokazalo se da Most ima stabilno biračko tijelo s mogućnostima za rast”, kazao je za Novu Tv.

O poslijeizbornim pregovorima za sastavljanje nove Vlade nije želio još govoriti.


Komentari