MOST UPOZORAVA NA ŠIRENJE NEISTINA: ‘Ne postavljamo nikakve uvjete HDZ-u!’

Screenshot

Mostovci su na službenoj Facebook stranici reagirali na napise Slobodne Dalmacije.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije iz Mosta je došao ultimatum za HDZ u kojem navoda da do utorka u podne moraju izabrati novog potpredsjednika Vlade, koji će zamijeniti Kramarka. Navodno je iz Mosta rečeno kako će u suprotnom potpisati SDP-ov zahtjev za raspuštanje Hrvatskog sabora. Na ove napise reagirali su članovi stranke, na službenoj Facebook stranici, piše Net.hr.

Iz Mosta poručuju da nisu dali nikakav rok do utorka HDZ-u jer žele dati priliku premijeru da obrani svoju čast u Hrvatskom saboru. Kažu i da se u javnosti već plasiraju razne konstrukcije, a upozoravaju da se to može očekivati i u idućih nekoliko dana.
“Most nezavisnih lista želi upozoriti javnost da se idućih nekoliko dana može očekivati niz neistinitih tvrdnji koje će se pozivati na “izvore iz Mosta”, ali s Mostom neće imati veze.
Kako bi se na sve načine stvorila konfuzija, u javnosti se već plasiraju razne konstrukcije poput ove “da Most postavlja ultimativne rokove HDZ-u”.
Most nezavisnih lista nije dao nikakav rok do utorka HDZ-u jer želimo dati priliku premijeru da obrani svoju čast u Hrvatskom saboru i pred zastupnicima odgovori na neistinite optužbe navedene u obrazloženju njegova opoziva.
Očekujemo od HDZ-a da povuče prijedlog opoziva premijera i predloži novog kandidata za potpredsjednika Vlade. Ako HDZ ipak ostvari najavu rušenje premijera i Vlade tada će Most kao jedinu moguću opciju odabrati nove izbore”, napisao je Most u svojoj objavi na Facebooku.

Slobodna Dalmacija pozivajući se na izvore bliske vodstvu Mosta, piše i da se oni uopće ne boje novih izbora jer su uvjereni da će birači honorirati njihovu želju za boljom, pravednijom i sposobnijom hrvatskom vlašću, no prije toga žele iscrpiti sve političko-pravne mogućnosti kako ih građani ne bi okrivili za rušenje vlade i izazivanje prijevremenih izbora.
Mostovci za HDZ-ov izbor prema kojem bi mandatar nove vlade bio sadašnji ministar financija Zdravko Marić smatraju da je riječ o “klasičnom spinu”, odnosno “blefu” te da predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na takav način želi samo primiriti pobunjenike u vlastitim redovima, ali i privući nekog neodlučnog zastupnika do željenih 76 ruku.

 


Komentari