Sladoljev: ‘Pitanje je trenutka kada će zagrebački proračun doživjeti kolaps’

Zagreb.info

Marko Sladoljev, saborski zastupnik Mosta, tvrdi da su financije Grada Zagreba u kolapsu, a danas je tu svoju izjavu i potkrijepio dopisom Gradskog ureda za financije prema kojem gradskom proračunu za ovu godinu nedostaje 1,4 milijardi kuna za podmirenje troškova i rashoda.

Za postojeće planirane stavke nedostaje oko 600 milijuna kuna što zajedno sa manjkom iz 2017. i 2018. godine koji iznosi 630 milijuna kuna čini ukupni manjak od oko 1,4 milijardi kuna.

“Zagreb je u tolikoj financijskoj dubiozi da gradonačelnik Milan Bandić pomoću osnivanja trgovačkog društva Sportski objekti želi povećati likvidnost Grada i vratiti dugove za koje je on sam odgovoran. Tim se osnivanjem ništa neće dogoditi, sportski objekti neće biti obnovljeni”, rekao je Sladoljev na konferenciji za novinare. Upravo zato protivi se osnivanju spomenutog trgovačkog drušva i smatra da bi i ostali zastupnici trebali glasati protiv.

Podsjetio je da njegova stranka na taj problem ukazuje već 3 godine, ali sada imaju i pismene dokaze koje je podijelio i novinarima. Radi se o službenm dopisu Gradskog ureda za financije koji je naslovljen na Bandića, njegove zamjenice te pročelnike gradskih upravnih tijela, a potpisala ga je pročelnica ureda za financije Daniela Juroš Pečnik.


Komentari