Most o događanjima u Skupštini: ‘Sve stranke se trebaju nedvosmisleno izjasniti podržavaju li sumnjivu privatizaciju Dinama’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Most nezavisnih lista osvrnuo se ne jučerašnja događanja u zagrebačkoj Gradskoj skupštini te su izrazili žaljenje zbog iznenadnog obrata u kojem su Neovisni za Hrvatsku sami  povukli predloženi zaključak.

Mostovci su prokomentrali i dopis gradonačelnika Milana Bandića kojim je pozvao da se predloženi Zaključak ne izglasa.

“Gradonačelnik Bandić opet je pokazao da je, kako bi osigurao mir za Mamićevu maksimirsku vrhušku i njihove mutne planove, spreman utjecati na gradske zastupnike; unatoč svim postojećim dokazima o netransparentnosti pokušaja provođenja privatizacije kluba”, ističu iz Mosta.

Ovo je samo nastavak Bandićeve politike koja je rezultirala potpunom devastacijom zagrebačkog sporta u kojem više gotovo da nema zdravog sportskog kolektiva, dodaju iz Mosta te podsjećaju da Bandić, kao počasni predsjednik GNK Dinama nije progovorio o masovnoj pljački stotina milijuna kuna, a očito je odlučio aktivno pomagati da se ta pljačka nastavi.

“Očekujem da će se hitno odredi novi datum glasanja o ovom prijedlogu te da se sve stranke u Gradskoj skupštini javno i nedvosmisleno očituju podržavaju li sumnjivu i nezakonitu privatizaciju Dinama. I sam ću kao saborski zastupnik inzistirati da se zaustavi sramotni čin privatizacije koju vode ljudi što su gospodinu Mamiću pomagali u sramotnom otuđivanju preko 300 milijuna Dinamovih kuna, za što je optužen u procesima protiv organiziranog kriminala. Ratnih godina sumnjivi tipovi uzeli su nam tvornice koje su im političkom voljom darovane za jednu marku, a sada bi privatizirali i hrvatsku svetinju koju su netom temeljito opljačkali”, povodom najnovijih događanja izjavio je Marko Sladoljev, saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista


Komentari