Morate ih posjetiti u 2018.: Donosimo najbolja novootvorena mjesta u Zagrebu

FOTO: Facebok / Fidel Gastro

Godina na izmaku je bila odlična godina za Zagreb koji je sve bogatiji sadržajem. Novi restorančići, jazz klubovi, boutique slastičarne te tematski klubovi otvorili su se u 2017. te Zagrepčanima ponudili nešto novo i zanimljivo.

Napravili smo listu od deset najboljih mjesta koja su otvorila u 2017. godini, a na vama je da ih obiđete ako još niste.

El Toro

El Toro restaurant & bar u kratko vrijeme od kada se otvorio postao je jedan od popularnijih zagrebačkih restorana. Ekipa na čelu s chefom Mariom Miheljom  nakon ljeta je lansirala novu, još ozbiljniju i ambiciozniju kartu s odličnim jesenskim jelima čime su cijelu priču podigli na još višu razinu.

el toro

Najveći su noviteti među glavnim jelima gdje su uvedena neka klasična popularna jela na latinoamerički način poput burgera i rebarca. El Toro je restoran koji sam odležava najveću količinu mesa, pa je tako njihov  El Toro Black Angus burger napravljen od mesa odležanog čak 21 dan.

Interijer ovog jedinstvenog restorana potpisuje Christian Rendulić.

Slastičarna Time by Robert Hromalić

Ekipa restorana Time na čelu s osnivačima Davorom Bienenfeldom i Matejom Đorđevićem, svoj je uspješan gastro koncept proširio na novu adresu.

bannerkolaci

Ovaj slatki koncept osmišljen je u smjeru interpretacije klasičnih hrvatskih kolača među kojima su kremšnita, čupavac i prekomurska gibanica. Svaki tjedan izbacuju jedan novi desert, a uskoro planiraju prodavati i svoje gotove slastičarske proizvode. Za luksuzni interijer pobrinuo se arhitekt Ante Vrban, a cijeli koncept zamišljen je kao take out mjesto, ali možete sjesti na terasu i uživati u svojem kolaču uz čašu pjenušca, kavi ili prirodnom soku.

Šupa

Tajne točionice alkohola poznate pod nazivom speakeasy barovi nastali su tijekom prohibicije u SAD-u dvadesetih godina. Speakeasy barovi bili su centar zabavnog i društvenog života velikih američkih gradova.

Zagrebački speakeasy – Šupa nalazi se upravo u prostoru bivše – šupe, u jednom od podruma u centru Zagreba. Uređenje Šupe, kombinacija je skladišnog prostora i šminkerskog bara u kojem se izdvajaju plišane tapete, kristalni lusteri u prvom dijelu i naravno, izbor kvalitetnih alkoholnih pića u drugom.

suppa_10_of_18.jpg.pagespeed.ce._jk_VnrO6J

Šupa je zapravo originalni cocktail bar u kojem se pripremaju vrhunski kokteli po receptu mladog i educiranog barmena Dominika Bečvardia. Kako doći do Šupe? Probajte naći vezu, ulaz je moguć samo uz poziv, a u hedonistički svijet Šupe uz prigušen glas i primamljiv osmijeh uvodi vas Angie, najpoznatija hrvatska pin up djevojka.

Pizzeria Veža

Na kraju Maksimirske ulice, točnije zmeđu Mašićeve i Kvatrića, pored caffe bara Dvorište otvorila se pizzeria Veža. Ono što ju karakterizira je to što je kako navode autori “najkvartovskija” pizzeria u Zagrebu. Sve pizze nazvane su po ulicama koje se nalaze u okolici, tako možete birati između Kušlanove, Fijanove, Kuhačeve ili pak Ožegovićeve pizze.

Veža promiče zajedništvo na način da je jedina pizzeria u gradu koja ima stol po dužini cijelog prostora. Tako sjedite zajedno sa svima i uživate u pizzama iz krušnih peći, a cijene se kreću od 40 do 60 kuna.

Boogie

Ovaj novi jazz klub nalazi se u samom centru grada, na adresi Margaretska 1 i ima čak tri etaže. U prizemlju se nalazi bar, na katu lounge, a u podrumu klub. Za uređenje su zaslužni vlasnici Tomo Ricov i Mladen Vidović, a za program će biti zaduženi poznati jazz gitarist Joe Pandur i Jazz.hr.

boogie

Program imaju četiri dana u tjednu, od srijede do nedjelje, a uz nastupe zagrebačkih jezera dogovoraju i gostovanja stranih izvođača. Zagreb je tako postao bogatiji za još jedno mjesto u kojem će uživati svi zaljubljenici u jazz.

Hugo’s

Novootvoreni bar Hugo’s nije samo mjesto koje ćete rado posjećivati radi odlične kave, velikog izbora pića ili super noćnih provoda – Hugo’s je novo mjesto u Zagrebu koje će vam pružiti mnogo više.

Interijer ovog lokala pravo je arhitektonsko ostvarenje u skladu sa svim standardima današnjice u poimanju lijepoga, koje će vas zadiviti ambijentom i uređenjem.

hugo's bar

Ideja za uređenje došla je od želje da se stvori ugodno mjesto za jutarnju kavu, popodnevni odmor ili nezaboravni noćni izlazak. Iako često ove tri varijante nemaju puno zajedničkih komponenata, Hugo’s spaja naizgled nespojivo. Tako je i cijeli prostor postavljen u na prvu nemoguće odnose – freske propetih konja nasuprot 90’s industrial looka ograda galerija; ili pak monokromatsko plastično cvijeće na zidovima u dijalogu s Arabesca motivom obloge šanka osvijetljenog crnim kuglama koje simboliziraju pomrčinu sunca.

La Marquise

La Marquiese se smjestila na lokaciji u ulici Dolčić pored Bijeničke ceste. Malo za promjenu, nije smještena u centar grada već u kvartu čiji su stanovnici prilično uzbuđeni. Autentična francuska slastičarnica kakvu smo imali prilike posjetiti samo na putovanjima, sada je u našem gradu.

22829778_141317473165208_7940294419551292403_o1-e1509349004445

U La Marquise možete pronaći samo probrane sastojke koji se koriste za izradu kruha i slastica, kao što su francuski maslac, francuska brašna, belgijske čokolade i dobro je znati da se pri izradi ne koriste nikakvi umjetni sastojci. U svojoj ponudi imaju kroasane, brioše, eklere, razne vrste tartova, a posebno se ističe tarte tropézienne kojeg je 1955. godine kreirao slastičar Alexandre Micka i nazvao ga prema divi Brigitte Bardot.

Pupitres bar

Dugogodišnja sommelierka Jelena Šimić Valentić napokon je ostvarila svoje snove i otvorila Pupitres bar u kojem vino teče u potocima. I to po vrlo prihvatljivim cijenama u odnosu na ostala mjesta. Na adresi Frankopanska 1 možete uživati u više od 240 različitih vina, pomno biranih od strane somelijerke i vlasnice Jelene Šimić Valentić. Osim vina ondje možete kušati i slane zalogaje koji se savršeno sljubljuju uz vina.

21731658_1734279910201961_8388918927348067231_o-e1505208261326

Pupitres je osmišljen kao mjesto koje će promovirati vinsku kulturu u Hrvatskoj, a posjetitelji će ondje moći uživati u jazz glazbi.

Aperitivo bar

Aperitivo je prvo mjesto u Hrvatskoj u kojem možete kušati više od 80 vrsti gina, najbolje prirodne tonike, 100 vrsta rumova različitog porijekla, najbolje votke, tekile te najbolje konjake na svjetskom tržištu.

Toplo i prekrasno uređen prostor stare zagrebačke kuće u Vlaškoj ulici 9 zasjao je u novom ruhu. Konačno na jednom mjestu možemo upoznati gastro ponudu iz cijelog svijeta. Pri uređenju Aperitivo bara, koji je otvoren svakim danom od 8 do 02 sata, arhitekt Robert Bajs računa je vodio o udobnosti.

aperitivo bar

Na samom ulazu u Aperitivo prostorom dominiraju cigar room te tematski uređeni Boutique shop u kojem svoj omiljeni napitak po originalnom homemade unikatnom receptu možete kupiti za sebe ili pokloniti najdražima.

Botaničar 

Botaničar /biljka u nastajanju na ugostiteljskoj i kulturnoj mapi Zagreba usred inspirativnog ambijenta Trga Marka Marulića. Ovaj šarmantni kafić jedno je od popularnijih kulturnjačkih mjesta u gradu, gdje svoje mjesto pod suncem mogu naći i ljubitelji pjesničkih tribina.

FOTO: Facebook / Botaničar
FOTO: Facebook / Botaničar

Samim ulaskom osjetit ćete dušu koju ovaj kafić ima i uživati u pogled na pomno uređen prostor koji osvaja na prvu. I naravno, savršenstvo za umjetnike u duši koji se zgražaju nad dimom cigareta.

Cat caffe

Cat Caffe – kao što mu samo ime kaže, bar je u kojem se možete družiti s mačkama. Uz ispijanje kave možete odabrati macu koja će vam sjesti u krilo, a mjesto je zamišljeno kao jedinstveni koncept koji nudi doživljaj i za mačke i za ljude. Mačke žive u baru, izvan kaveza, a vi  ih možete maziti kad god dođete na kavu.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Znanstvenici dokazuju kako mačke smiruju, ali i snižavaju broj otkucaja srca kod ljudi. Ovaj zanimljiv koncpet zaživio je u Aziji, ubrzo se proširio na SAD, a onda i na Europu.

Fidel Gastro

Plodonosna 2017. godina zaključena je na najbolji mogući način – otvaranjem novog impozantnog restorana na Trešnjevci pod imenom Fidel Gastro, na adresi Krste Pavletića 1. Objedinjuje najmoderniju fusion kuhinju, bogatu ponudu vina i urbane ritmove jazza i bluesa.

FOTO: Facebok / Fidel Gastro
FOTO: Facebok / Fidel Gastro

U baru smješteni visoki stolovi koje slijedi restoranski prostor i galerija u kojima se služe različite delicije. Topli industrijski ugođaj, spoj metala i drveta, cigle i retro detalja s mood rasvjetom za ugodne večeri uz fino piće u ruci… sve što vam treba da zadovoljite svoje nepce i prepustite se užitku.

 


Komentari