Monstrumu Haraldu Kopitzu potvrđena optužnica za ubojstvo vlastite djece: Bio je ubrojiv u trenutku ubojstva, a prijeti mu do 50 godina zatvora

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv austrijskog državljanina Haralda Kopitza (57) kojega tužiteljstvo tereti da je u rujnu prošle godine u stanu ubio svoje troje djece, prenosi Index.hr.

Optužen je za tri kaznena djela teškog ubojstva za koja mu prijeti zatvorska kazna do 50 godina, doznaje Hina iz izvora bliskih sudu, a naknadnim psihološkim vještačenjemu tvrđeno je kako je Kopitz bio ubrojiv tijekom ubojstva.

Tužiteljstvo je ranije navelo kako Kopitza tereti da je 24. rujna 2021. oko 22 sata u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi, gdje je boravio sa svoje troje djece od kojih je dvoje imalo sedam i jedno četiri godine, “s unaprijed stvorenom namjerom da ih ubije iskoristio povjerenje djece prema njemu kao ocu i počinio navedena kaznena djela”.

Suđenje Kopitzu bit će zatvoreno za javnost.

Kopitz, iako austrijski državljanin, živio je i radio u Zagrebu, gdje je imao svoje tvrtke, a radio je i za nekoliko kompanija kao pregovarač i konzultant.

U trenutku ubojstva, prošle godine, majka djece i bivša Kopitzova supuga, bila je u Dubrovniku dok su djeca provodila vikend s ocem.

 

Komentari